Aldo van der Auwera (N-VA Bever) en Jonas De Boeck (N-VA Herne).
Volledig scherm
PREMIUM
Aldo van der Auwera (N-VA Bever) en Jonas De Boeck (N-VA Herne). © Amber Gys

N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbines in Bassilly: “Onaanvaardbaar, de negatieve impact is te groot”

Herne/BeverDe aanvraag voor de bouw van vier windturbines langs de E429 in Silly lokt in Herne en Bever heel wat reactie uit. Heel wat inwoners en buurtcomités kwamen al in opstand. Nu uiten ook de N-VA afdelingen van Bever en Herne hun ongenoegen over het eventueel nieuwe project van Eoly. Meer over dit onderwerp vind je in ons dossier. “We vragen aan de gemeentebesturen van Herne en Bever om een negatief advies af te leveren”, klinkt het bij N-VA.

 1. Verontruste eventorganisator doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”
  Denderhoutem/Ninove

  Verontrus­te eventorga­ni­sa­tor doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”

  Eventorganisator Jeroen Wiggeleer uit Denderhoutem, die de komende twee weekends drie shows organiseert in cultuurcentrum De Plomblom in Ninove, is zeer bezorgd over de uitspraken van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die een verbod op indoor recreatie-evenementen wil, en over de vervroegde bijeenkomst van het Overlegcomité, morgen vrijdag 3 december om 9 uur.
 2. Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle
  Play
  PREMIUM
  Halle

  Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocolade­pro­du­cent plant 200 meter hoge windturbi­ne in Halle

  De windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.
 1. Gratis parking, de kerstman op bezoek en klanten die tot 1.000 euro kunnen winnen... Handelaars Halle trekken alle registers open voor eindejaarsshopping
  Halle

  Gratis parking, de kerstman op bezoek en klanten die tot 1.000 euro kunnen winnen... Handelaars Halle trekken alle registers open voor eindejaars­shop­ping

  Gratis parking is niet de enige publiekslokker om klanten tijdens de eindejaarsperiode naar de winkels in Halle te krijgen. Zo wordt er nog een gulle eindejaarsactie georganiseerd, komt de kerstman op bezoek en staan er liefst 450 kerstbomen in het straatbeeld om wat extra sfeer te creëren. En dan moet de kerstverlichting nog opgehangen worden.
 2. Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichterlaaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiedenis”
  PREMIUM
  BRUSSEL

  Een jaar geleden stond het dak van de Bozar in lichter­laaie: “De sporen zie je nog, en dat mag. Die brand is nu deel van onze geschiede­nis”

  “Een catastrofe.” En dan wikt en weegt veiligheidsmanager Stéphane Vanreppelen zijn woorden nog wanneer we hem vragen om terug te blikken op de zware dakbrand die ‘zijn’ kunstencentrum Bozar in het begin van dit jaar trof. Vooral het monumentale orgel in de Grote Zaal Henry Le Boeuf liep zware schade op. En toch... “Medewerkers, bezoekers, sympathisanten,... Echt iedereen is samengekomen om de Bozar te redden.”