Het gemeentehuis in Herne.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis in Herne. © Amber Gys

Herne geeft negatief advies voor bouw windturbines in Bassilly: “Al staan we wel open voor een gesprek over molens op een andere plaats”

HerneHet schepencollege van Herne geeft negatief advies aan het windturbineproject in Bassilly. “De hinder zou te groot zijn voor omwonenden”, zegt het gemeentebestuur van Herne. Ook de N-VA-afdelingen van Bever en Herne hadden eerder al hun ongenoegen geuit over het project. Al zet de gemeente de deur wel op een kier voor molens op een andere plaats. Meer over dit onderwerp kun je vinden in ons dossier op HLN.be. 

  1. N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbines in Bassilly: “Onaanvaardbaar, de negatieve impact is te groot”
    PREMIUM
    Herne/Bever

    N-VA Bever en Herne verzetten zich tegen bouw windturbi­nes in Bassilly: “Onaan­vaard­baar, de negatieve impact is te groot”

    De aanvraag voor de bouw van vier windturbines langs de E429 in Silly lokt in Herne en Bever heel wat reactie uit. Heel wat inwoners en buurtcomités kwamen al in opstand. Nu uiten ook de N-VA afdelingen van Bever en Herne hun ongenoegen over het eventueel nieuwe project van Eoly. Meer over dit onderwerp vind je in ons dossier. “We vragen aan de gemeentebesturen van Herne en Bever om een negatief advies af te leveren”, klinkt het bij N-VA.