De buurtbewoners van Herne, Bever en Edingen blijven zich verzetten zich tegen de windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
De buurtbewoners van Herne, Bever en Edingen blijven zich verzetten zich tegen de windmolens. © Mozkito

Heisa windturbineproject waait weer op: “Volgende maand vragen we een vergunning aan”

Herne/BeverEoly, een groene dochteronderneming van Colruyt, maakte bekend om in maart een vergunning aan te vragen om vier windturbines langs de E429 in Silly te plaatsen. De windturbines komen er op de grens van Vlaanderen en Wallonië. “Wij luisteren naar de bezorgdheden van de omwonenden en hebben op die manier al heel wat mensen kunnen geruststellen”, aldus expansieverantwoordelijke Stefaan Verhamme. Lees verder in ons dossier.

 1. Op huizenjacht in... Ternat: “Wonen in instapklare woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”
  PREMIUM
  Ternat
  1

  Op huizen­jacht in... Ternat: “Wonen in instapkla­re woning naast Madame Marianne? Dat kost je al snel 450.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat. De thuisgemeente van de populaire Eén-soap Thuis, een landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven nabij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.
 2. Burgerplatform Respect verspreidt affiches tegen komst van windmolens: “Ze vormen letterlijk een bedreiging voor onze gezondheid”
  PREMIUM
  Herne/Bever

  Burgerplat­form Respect verspreidt affiches tegen komst van windmolens: “Ze vormen letterlijk een bedreiging voor onze gezondheid”

  Burgerplatform Respect zet zijn strijd voort tegen de komst van vier windmolens in Silly. De leden verspreiden nu tal van affiches in de gemeenten Herne, Bever en Silly. Daarin willen ze duidelijk maken dat de windturbines een bedreiging voor hun gezondheid vormen. “De windmolens maken infrasoon geluid, en dat vormt een groot probleem”, zegt woordvoerster Sandra Verweij. Lees meer in ons dossier.