Cellist Christoph Bunzendahl moederziel alleen in het Sportpaleis. Normaal gezien speelt hij er voor bijna twintigduizend mensen.
Volledig scherm
Cellist Christoph Bunzendahl moederziel alleen in het Sportpaleis. Normaal gezien speelt hij er voor bijna twintigduizend mensen. © Klaas De Scheirder

Eenzame cellist brengt leven in iconische gebouwen die leegstaan door crisis

ANTWERPEN/MECHELENHet project ‘Alone, but nog forgotten’ van Night of the Proms-cellist Christoph Bunzendahl is afgerond. De afgelopen maanden toerde hij iconische gebouwen in Antwerpen en Mechelen rond die leegstaan door de crisis, zoals fitnesscentra en horecazaken, maar ook het Sportpaleis en het anders zo bedrijvige hoofdkantoor van Telenet. Alle muzikale passages zijn nu in een concertfilm gegoten die je gratis online kunt bekijken.

 1. Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksgezondheid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehouden”
  Antwerpen

  Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksge­zond­heid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehou­den”

  De extra gemeenteraad over PFOS die op initiatief van PVDA in Antwerpen was bijeengeroepen, draaide uit op een taaie brok. “Ik trek al drie gemeenteraden aan de alarmbel over PFOS, maar telkens stuurt de meerderheid ons met een kluitje in het riet. Ik word er moedeloos van”, zo haalde Peter Mertens (PVDA) uit.
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 3. Protest tegen heraanleg druk kruispunt Victor Jacobslei: “Meer onveiligheid in omliggende straten”
  Berchem

  Protest tegen heraanleg druk kruispunt Victor Jacobslei: “Meer onveilig­heid in omliggende straten”

  Dat het kruispunt van de Victor Jacobslei met de Resedastraat en de Laurierstraat veiliger moest, daar was iedereen het in oud-Berchem mee eens. De stad en het district beslisten uiteindelijk om de doorsteek over de Victor Jacobslei voor auto’s af te sluiten. Tot onvrede van een aantal buurtbewoners. “Dit is heel drastisch en veroorzaakt meer onveiligheid in omliggende straten.”