Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Minderjarige verdachten van moord David Polfliet blijven maand langer in jeugdinstelling

BeverenDe twee minderjarige verdachten die voor de moord op David Polfliet in de jeugdinstelling zitten, blijven nog een maand langer aangehouden. Dat heeft de jeugdrechter in Dendermonde beslist. 

 1. Inge Brocken blikt tevreden terug op voorbije drie jaar als schepen: “Pittige periode maar ik heb toch een paar stenen kunnen verleggen”
  PREMIUM
  Beveren

  Inge Brocken blikt tevreden terug op voorbije drie jaar als schepen: “Pittige periode maar ik heb toch een paar stenen kunnen verleggen”

  Inge Brocken (N-VA) heeft deze maand haar sjerp als schepen doorgegeven aan Laura Staut (CD&V). Van het politieke toneel verdwijnt ze echter niet. “Het zal nu iets meer achter de schermen zijn maar ik blijf zeker actief”, verzekert ze. Zo mag ze de gemeente blijven vertegenwoordigen in de handelaarsvereniging Aangenaam Winkelen.
 2. Nieuwe fusiegemeente Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht in de maak? “Het is nu alleszins hét moment om dit te onderzoeken”
  PREMIUM
  Beveren/Kruibeke/Zwijndrecht

  Nieuwe fusiege­meen­te Beveren-Kruibeke-Zwijn­drecht in de maak? “Het is nu alleszins hét moment om dit te onderzoe­ken”

  Zowel in Beveren, Kruibeke als Zwijndrecht wordt achter de schermen luidop nagedacht over een nieuwe fusie. Met 84.000 inwoners zou deze gemeente de grootste in het Waasland worden. Beveren en Kruibeke zijn alvast bereid om de gesprekken officieel op te starten. Zwijndrecht aarzelt nog, maar beseft dat Antwerpen klaar staat om de gemeente op te slorpen.