Jolly-jonk.-Ellegeest schilderde een duidelijk statement op de legale graffitimuur op de Roeselaarse Trax-site.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolly-jonk.-Ellegeest schilderde een duidelijk statement op de legale graffitimuur op de Roeselaarse Trax-site. © RV

Kunstenares jonk. plaatst eerbetoon aan David Polfliet op graffitimuur: “Zijn dood maakt me zo kwaad, ik moest uitlaatklep vinden”

Roeselare/ArdooieDe Ardooise grafitti-artieste Jolly-jonk.-Ellegeest (30) toverde maandagmiddag in amper een halfuur de graffitimuur op de Roeselaarse Trax-site om tot een imposante regenboogvlag als eerbetoon aan David Polfliet. Zijn dood heeft Jolly enorm aangegrepen. “Ik kan echt niet vatten dat iemand gedood wordt omwille van z’n seksuele voorkeur. Als kind van de regenboog voel ik me sinds het gebeurde zelf ook minder veilig ”, aldus Jolly. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Veiligheid en vernieuwing staan centraal op 68ste Jaarbeurs Roeselare: “Opnieuw een full house met 150 exposanten”
  Roeselare

  Veiligheid en vernieu­wing staan centraal op 68ste Jaarbeurs Roeselare: “Opnieuw een full house met 150 exposanten”

  De 68ste Jaarbeurs Roeselare palmt van 31 oktober tot en met 11 november Expo Roeselare in met allerlei nieuwigheden, zoals modeshows, een promotionele shoppingtas en een dansnamiddag. “Tijdens de crisis hoorden we van verschillende exposanten dat ze voortaan de digitale kaart zouden trekken. Maar ze keren allemaal terug, want het vertrouwen van de klant win je nog altijd in levende lijve”, zegt organisator Youri Gesquiere.
 1. Burgemeester achter draaitafel op Dag van de Jeugdbeweging
  Roeselare

  Burgemees­ter achter draaitafel op Dag van de Jeugdbewe­ging

  De jeugdbewegingen worden op vrijdag 22 oktober in het zonnetje gezet en dat gaat ook in Roeselare niet zomaar voorbij. De Jeugdraad en de stad bundelen de krachten, met de steun van hogeschool Vives, Mulder en Café Cirque, voor een ochtendfuif met ontbijt op het Polenplein. Die start om 7 uur en eindigt om 8.15 uur. Bijzondere gast achter de draaitafels wordt burgemeester Kris Declercq (CD&V). Hij krijgt het gezelschap van Tim De Bree en een speciale gast. Het gaat om een Covid Safe Event. De organisatie benadrukt dat alcohol en kleurpoeder niet getolereerd wordt, maar roept op in uniform naar de ochtendfuif te komen. Als herinnering krijg je een uniek embleem om op je uniform te bevestigen. Dat is te verkrijgen bij het binnenbrengen van je recycleerbare beker.
 2. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.
 3. Bouwplannen? Interieurarchitect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bouwplan­nen? Interieur­ar­chi­tect Eline geeft je tips: “We verbouwen jaarlijks een huis en tonen online hoe het moet”

  Tv-programma’s over bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit en dat inspireerde Eline Rousseau (41). Jaarlijks wil ze een woning verbouwen en inrichten om zo mensen met (ver)bouwplannen te inspireren en tips te geven. Haar eerste project ligt in de Pieter de Coninckstraat. “We vormen een huis uit de jaren ’40 met een vleugje Art Deco om tot een moderne woning met de warmte en gezelligheid van toen”, zegt Eline.