Op de plek waar David Polfliet van het leven werd beroofd, wappert de regenboogvlag halfstok
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek waar David Polfliet van het leven werd beroofd, wappert de regenboogvlag halfstok © Kristof Pieters

Gemeente vormt gedenkplek op plaats waar David om het leven kwam: “Moet symbool van verzet tegen intolerantie en polarisering in de samenleving worden”

BeverenDe gemeente Beveren heeft op de plaats van de brutale moord op David Polfliet een gedenkplek opgericht. Op de gedenkplaats staat een oproep naar meer verdraagzaamheid en respect voor elke medemens. Zowel vrijdag als zaterdag vinden er stille waken plaats. Zaterdag komt ook premier Alexander De Croo zijn medeleven betuigen.

  1. Noor Debouck (Asterix Avo): “Ik ben nog geen achttien, dus mijn ouders mogen woensdag komen supporteren tijdens de belangrijke bekerwedstrijd”
    volleybal liga A

    Noor Debouck (Asterix Avo): “Ik ben nog geen achttien, dus mijn ouders mogen woensdag komen supporte­ren tijdens de belangrij­ke bekerwed­strijd”

    Het blijft een rare vaststelling: Asterix Avo heeft na zes speeldagen eindelijk haar eerste driepunter van het seizoen beet. Tchalou Volley, helemaal niet het zwakke zusje van de Liga met hun sterke hoofdaanvalster Runjic, kreunde onder de servicedruk van de thuisploeg. Dertien opslagaces kreeg de Waalse ploeg om de oren, de bezoekers lukten maar drie punten vanop de servicelijn. Nova Marring bevestigde haar uitstekende vorm met alweer een score van meer dan twintig punten.