Terry Reintke, medevoorzitter van het Europees Parlement, bij Manneken Pis die voor de gelegenheid werd uitgedost met een mondmasker in regenboogkleuren.
Volledig scherm
Terry Reintke, medevoorzitter van het Europees Parlement, bij Manneken Pis die voor de gelegenheid werd uitgedost met een mondmasker in regenboogkleuren. © BELGA

Europa wordt LGBTQ+-vrijheidszone

Het Europees Parlement heeft vandaag een resolutie aangenomen waarin het heel Europa uitroept tot LGBTQ+-vrijheidszone. De resolutie werd aangenomen met 492 stemmen voor, 141 tegen en 46 onthoudingen.

2 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  8 maanden geleden
  De Natiestaten dienen met nationale wetgeving zelf te beslissen, Eurocraten hoeven zich daarmee niet te bemoeien !
 • Piet Schots

  9 maanden geleden
  Iedereen moet zichzelf kunnen zijn .100% akkoord. Maar toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat Europa meer en meer op een aflevering van My Little Pony begint te lijken. De realiteit is nu eenmaal niet zo rooskleurig en al die wetten en regeltjes gaan het niet beter maken hoor. Integendeel.
 1. HET DEBAT. Hoe moeten we homohaat aanpakken? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Hoe moeten we homohaat aanpakken? Dit is jullie mening

  Naar aanleiding van de moord op David Polfliet (42) delen verschillende mensen uit de LGBTQ+-gemeenschap hun ervaringen met homohaat. Zo wordt anno 2021 duidelijk dat homofobie nog steeds bestaat in België, van fysieke agressie tot kwetsende commentaren en scheve blikken op straat. Maar wat kunnen we daaraan doen? Hoe moeten we homohaat aanpakken? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”
  Play

  Nederland­se arts in Zuid-Afri­ka over omikronva­ri­ant: “We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien”

  Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: “Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild”, vertelt Tempelman.