Twee van de drie verdachte minderjarigen werden vandaag opnieuw voorgeleid bij de jeugdrechtbank in Dendermonde.
Volledig scherm
Twee van de drie verdachte minderjarigen werden vandaag opnieuw voorgeleid bij de jeugdrechtbank in Dendermonde. © Jan De Meuleneir / Photo News

Drie minderjarige verdachten van moord op David blijven maand langer in gesloten instelling

Beveren/AntwerpenDe drie minderjarige verdachten van de moord op David Polfliet (42) blijven nog zeker één maand langer in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. Dat hebben de jeugdrechters in Dendermonde en Antwerpen vandaag beslist.

 1. Familie van vermoorde David vindt het te vroeg om standpunt in te nemen over homohaat: “Niet vooruitlopen op het onderzoek”
  PREMIUM
  Beveren

  Familie van vermoorde David vindt het te vroeg om standpunt in te nemen over homohaat: “Niet vooruitlo­pen op het onderzoek”

  De familie van David Polfliet (42), de homoseksuele man die afgelopen zaterdag in een park in Beveren om het leven werd gebracht, roept op tot sereniteit en vindt het te voorbarig om al een standpunt in te nemen over homohaat. “Gaybashing is een groot maatschappelijk probleem en een debat hierover moet zeker gevoerd worden, maar laat ons wel eerst de resultaten van het onderzoek afwachten”, zegt hun advocaat Laurent De Clercq.
 2. Bioboeren ruilen PFOS-land voor Franse platteland: “Want hier hebben we toch geen toekomst meer”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Bioboeren ruilen PFOS-land voor Franse platteland: “Want hier hebben we toch geen toekomst meer”

  Gunther De Brauwere (54) en Myriam De Bruyn (50) hebben het voorbije weekend familie en vrienden uitgewuifd. Ze laten hun bioboerderij in Zwijndrecht achter om een nieuw leven te beginnen in Frankrijk. “Het is een droom die we al lang najagen. Het PFOS-schandaal zorgde voor een extra zetje maar heeft ons vooral veel miserie bezorgd. We krijgen de grond zelfs niet meer verkocht.”