Slachtoffer David P. (42) werd vermoord na een afspraakje.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer David P. (42) werd vermoord na een afspraakje. © Kristof Pieters

Moord in buurtpark Beveren blijkt ‘gaybashing’: David (42) in de val gelokt door jongeren en brutaal om het leven gebracht

BeverenDe man die zaterdag dood werd aangetroffen in een buurtpark in Beveren is het slachtoffer geworden van gaybashing. David P. (42) werd via een datingapp voor homoseksuelen benaderd en in de val gelokt. Op de plaats van afspraak werd hij opgewacht door drie jongeren en zwaar toegetakeld. Een van hen is opgepakt, zijn kompanen zijn nog voortvluchtig. 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Ook PFOS aangetroffen in bodemstalen in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”
  Beveren

  Ook PFOS aangetrof­fen in bodemsta­len in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”

  De PFOS-vervuiling in de omgeving van 3M strekt zich uit tot op het grondgebied van Beveren. Dat blijkt uit bodemstalen die de gemeente liet nemen. “De gemeten concentraties zijn lager dan in Zwijndrecht maar overschrijden wel nog de normen voor agrarisch en natuurgebied”, bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de toekomst.
 3. Bandencentrale TSC recupereert lucht uit oude vrachtwagenbanden: “Energiebesparend én verlost van vervelende fluittoon”
  Verrebroek

  Bandencen­tra­le TSC recupe­reert lucht uit oude vrachtwa­gen­ban­den: “Energiebe­spa­rend én verlost van vervelende fluittoon”

  Bandencentrale TSC in Verrebroek heeft een nieuwe installatie in gebruik genomen waarmee lucht uit banden van vrachtwagens en tractoren gerecupereerd kan worden om nieuwe banden op te pompen. “Onze twee compressoren moeten zo minder lang draaien en we zijn verlost van de vervelende fluittoon als we banden ontluchten”, zegt zaakvoerder Marc Staes tevreden.