Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo ,Photo News

Zout- en suikertocht, brommeralarm of hindernissenparcours: jeugdleiders geven tips om je kind buiten te laten spelen, ook bij rotweer

Gezonde lucht in overvloed en de wind die alle zorgen wegblaast: wat zou je tegenhouden om je kinderen deze winter buiten te laten spelen? Alleen daar kunnen ze veilig met vrienden ravotten. Christophe Toye en Yves Vercruysse leiden de opvoeding van elk drie kinderen in goede banen en hebben als ex-speelpleinleiders ook 101 jaar speelervaring. Zij tonen hun 15 favoriete buitenspeelactiviteiten.

1 reactie

 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Veel kinderen hebben tegenwoordig het geduld en de rust verleerd die vorige generaties nog hadden. De stress konijntjes moeten bezig gehouden worden want ze hebben te weinig fantasie en mogen thuis niks vuil maken. Ze moeten actief zijn en zich kunnen uitleven om overgewicht kwijt te geraken. En de ouders, die vragen "experten" naar oplossingen. Man, man ... wat ben ik blij dat ik al zo oud ben. Mijn heerlijke jeugd pakken ze mij niet meer af :-)
 1. Waar shopt Sinterklaas dit jaar? Lokale speelgoedwinkels stellen hun webshops voor
  PREMIUM
  Aarschot/Diest

  Waar shopt Sinter­klaas dit jaar? Lokale speelgoed­win­kels stellen hun webshops voor

  Nu Sinterklaas in het land is maar de speelgoedwinkels dicht blijven, zoekt ook de heilige man online alternatieven om al het speelgoed te verzamelen en de brave kindjes blij te maken. In het Hageland kan hij nog terecht bij enkele lokale speelgoedwinkels die het verschil proberen te maken met de grote ketens door hun service en hun aanbod. Of het nu gaat om gezelschapsspelletjes of origineel speelgoed dat helpt bij het ontwikkelen van de motoriek, je vindt het allemaal in hun webshops. Wanneer de Sint nog niet besloten heeft wat hij straks bij uw kroost levert, zetten we graag enkele mogelijkheden op een rij.
 2. Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Tom Waes tipt verborgen schatten voor een trip in eigen land, van Thaise tempels tot de grootste sigaar ter wereld

  Een nieuw jaar gaat traditiegetrouw gepaard met nieuwe vakantieplannen. Exotische bestemmingen laten we nog even links liggen en we kiezen meer dan ooit voor een reisje in eigen land. Nood aan inspiratie? Niemand minder dan presentator Tom Waes helpt een handje. In zijn tv-programma ‘Reizen Waes’ en zijn gelijknamige boek gaat hij op zoek naar de bijzondere plekken in Vlaanderen. We krijgen alvast een voorsmaakje.
 3. Geen idee wat te doen tijdens de kerstvakantie? Deze 5 virtuele activiteiten zijn coronaproof en goed tegen verveling

  Geen idee wat te doen tijdens de kerstvakan­tie? Deze 5 virtuele activitei­ten zijn corona­proof en goed tegen verveling

  Een lockdown en kerstvakantie vormen geen ideale combinatie. Zeker niet als er thuis ook kinderen rondlopen. “Wat gaan we doooooen? Ik vervéél mij!” Dat valt gelukkig te vermijden, mits wat creativiteit en enkele virtuele alternatieven. Kruip onder een dekentje en bekijk een online theaterstuk, of zet de tv op en laat popcorn aan huis leveren. Er is voor ieder wat wils, perfect om jong en oud zoet te houden.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel