Wim Vanheusden en Lieven Maesschalck.
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Vanheusden en Lieven Maesschalck. © Carline Vandercruyssen/ Steven Richardson

“Zelfs bouwvakkers, bandwerkers en muzikanten kunnen er last van krijgen”: topkinesist geeft oefeningen tegen overbelasting

Atypische rugklachten, overbelasting, artrose en trauma’s: het zijn de vier belangrijkste letsels die Lieven Maesschalck in zijn praktijk te behandelen krijgt. Maar hoe ontstaan zulke blessures, hoe behandel je ze en kan je ze ook voorkomen? Vandaag gaat de topkinesist in op overbelasting. “Overbelasting behandel je door eerst en vooral de oorzaak aan te pakken.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”
  MijnEnergie

  Energiele­ve­ran­cier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschot­ten”

  Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.