Laurence Machiels: "Groenblijvend hoeft niet altijd groen te zijn. Er zijn genoeg grijsbladige planten die de hele winter door hun blad houden."
Volledig scherm
PREMIUM
Laurence Machiels: "Groenblijvend hoeft niet altijd groen te zijn. Er zijn genoeg grijsbladige planten die de hele winter door hun blad houden." © Steven Richardson

Wil je ook in de winter leven in je tuin? Deze planten houden het hele jaar groene bladeren

Ziet jouw tuin er een week voor de winter start al kaal en troosteloos uit? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet de oplossing: wintergroene planten. Ze tipt enkele groenblijvers die je - met dank aan de milde temperaturen - nu zelfs nog snel kan planten. “Je hebt er zelfs waarvan het blad prachtig verkleurt, zonder dat de bladeren daarna afvallen!”

 1. Onze tuinexperte toont hoe je je terras een prachtige herfstmake-over geeft: “Hou het niet te netjes en verander regelmatig van decor”
  PREMIUM

  Onze tuinexper­te toont hoe je je terras een prachtige herfstmake-over geeft: “Hou het niet te netjes en verander regelmatig van decor”

  Nu de lockdown ons weer buiten duwt, richting herfstbarbecues en terrasapero’s met je knuffelcontacten, is het hoog tijd om van je terras een warme eyecatcher te maken. “Met kleurrijke struiken, zwierige grassen en een paar stevige groenblijvers krijg je meteen een buitenkamer vol kleur en variatie”, zegt onze tuinexperte Laurence Machiels. Zij legt uit welke je het best kiest voor het mooiste resultaat én hoe je ervoor zorgt dat ze feilloos de winter doorstaan.
 1. Kerstboomspotter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”
  PREMIUM
  Vlezenbeek/Brussel

  Kerstboom­spot­ter Pierre heeft neus voor mooie reuzen: “Ik zag meteen dat die boom perfect was voor de Grote Markt”

  De prachtige kerstboom die dit jaar op de Grote Markt in Brussel staat werd enkele jaren geleden door kweker Pierre Demesmaeker gespot in de tuin van een hotel in de Ardennen. Hij heeft een neus voor mooie bomen en gaat zelfs op verkenning om die bijzondere reuzen op te sporen. “Ik zag meteen dat die reus een prachtexemplaar was”, vertelt hij. “Tijdens zo’n zoektocht ben ik even geen kweker meer, maar een makelaar in kerstbomen.”
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"