Links: Jura D4 Piano Black | Koffiekenner Peter Hernou legt uit waarop je moet letten bij de aankoop van een espressomachine.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Jura D4 Piano Black | Koffiekenner Peter Hernou legt uit waarop je moet letten bij de aankoop van een espressomachine. © Steven Richardson

Welke espressomachines zijn je geld waard en waarop moet je letten bij de aankoop? Koffie-expert geeft advies

Het aanbod espressomachines is net zo gigantisch als de keuze aan koffiebonen en -malingen in de supermarkt. Maar welke zijn hun geld waard, zorgen voor de beste smaak en zijn het makkelijkst in onderhoud? De consumentenbond onderwierp acht vol- en halfautomaat espressomachines aan een grondige test en gaf ze een score. Daarnaast geeft Koffie-expert Peter Hernou mee wat je nodig hebt om thuis de lekkerste espresso te zetten. “Weet dat het apparaat maar één factor is in het maken van een lekker kopje koffie.”

 1. “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt
  PREMIUM

  “Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterren­chef Luc Bellings proeft kant-en-kla­re Vlaamse kost uit de supermarkt

  Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”.
 2. Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhouden: "Gelukkig krijg ik een werkloosheidsuitkering"
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhou­den: "Gelukkig krijg ik een werkloos­heids­uit­ke­ring"

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Via afstandsonderwijs schoolde Karolien (32) zich om tot diëtiste, maar door haar scheiding moet ze nu ook op zoek naar een job in loondienst totdat haar praktijk echt begint te draaien. “Als opstartende zelfstandige en alleenstaande mama moet ik nu elke maand een beetje van mijn spaargeld snoepen.” Ze vertelt hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.