Auto-expert Joost Bolle voor de elektrische Dacia Spring.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle voor de elektrische Dacia Spring. © rv

Welke elektrische wagen past bij jou? Onze auto-expert deelt zijn favoriet model voor elk profiel

Over afzienbare tijd staat de elektrische auto ook in jouw garage. Al vanaf 2026 zelfs, als je een salariswagen hebt. Daarna zullen snel de particulieren volgen, want de klassieke auto met verbrandingsmotor is door de strenge Europese normen ten dode opgeschreven. Maar wat als je vandaag al wil overstappen op elektrisch rijden? Onze auto-expert tipt welke auto bij je past aan de hand van 9 profielen. Van de zelfstandige tot het jonge gezin: er is voor ieder wat wils.

110 reacties

 • Johan Kerremans

  3 weken geleden
  Oei; de enige wagen die mooi is past niet in mijn budget, waarschijnlijk zullen de meeste EV voorgereden worden door bestelwagens, acceleratie vanuit stilstand naar 100 is bij de meeste huilen met de pet op.
 • Alain De Pauw

  4 weken geleden
  En wat vinden de olieproducerende landen van dat elektrisch rijden? Die mogen waarschijnlijk de grondstoffen leveren voor elektriciteitscentrales die erbij komen daarom dat die nu op niks van dit alles reageren. En wat met die 1000den tankstation waar zoveel geld ingestoken is. Allemaal laadpaaltjes? Ik denk dat ik nog lang met mijn verbrandingsmotor ga rijden, benzine en diesel worden zo wie zo goedkoper en elektriciteit een heel pak duurder dat weet je zo. De staat moet wel evenveel ontvangen.
 • PAUL VERSPEELT

  4 weken geleden
  Wie nog gelooft , dat het verlies aan accijnzen niet zal gecompenseerd worden door EV rijders, is ofwel naïef, of heeft aandelen in de EV branche . Het is nochtans duidelijk welke richting het uitgaat: zonnepanelendebacle, afschaffing nachttarief , afbouw fiscale aftrekbaarheid,..en wees gerust, dat er nog meer zal volgen. EV rijders , hou u vast aan de takken van de bomen.
 • Patrick Van Hecke

  4 weken geleden
  Dan is de auto binnen 5 jaar enkel voor de rijkere mensen. Een tweedehands autootje van 5000€ zal niet meer bestaan. Het zal hoogstwaarschijnlijk minstens 20000€ zijn voor een nieuwe.
 • Geert Tamsyn

  4 weken geleden
  Een EV produceert over zijn ganse levensduur, recyclage inbegrepen, 9 ton CO2, een brandstofwagen 22 ton. En dan hebben we het nog niet over NOx, roet, fijnstof, methaan ... Kom mij dus niet vertellen dat EV vervuilender zouden zijn dan diesel.