Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images / Jan De Meuleneir/Photo News

Wat is het fiscale voordeel van zonnepanelen? En wat met het tweede verblijf dat je kocht? Fiscaal expert beantwoordt lezersvragen over vastgoed

Ook fiscaal was 2020 een jaar zoals geen ander. In onze belastingreeks legde onze geldexpert Michel Maus al uit hoe je je aangifte invult van vak I tot en met XXII. Toch zitten nog heel wat Belgen met vragen. Wat als je dit jaar een buitenverblijf kocht? En waar moet je een schenking invullen? Michel Maus beantwoordt vandaag de belastingvragen die lezers instuurden over vastgoed.

 1. “Auteursrechten zijn de nieuwe bedrijfswagen”: haal het meeste uit je belastingen met het advies van onze geldexpert
  PREMIUM

  “Auteurs­rech­ten zijn de nieuwe bedrijfswa­gen”: haal het meeste uit je belastin­gen met het advies van onze geldexpert

  Ook fiscaal is 2020 geen jaar als een ander. En dus is de hulp van fiscaal expert Michel Maus welkom bij het invullen van je belastingaangifte. Of bij het nakijken ervan. Want één ding is wél hetzelfde als vorig jaar: als je een vooraf ingevulde belastingaangifte krijgt, kijk je die maar beter heel goed na. Moet je interesten en dividenden aangeven? En hoe zit het ook alweer met dienstencheques, pensioensparen en kinderopvang? “Er mag uitzonderlijk ook opvang worden ingebracht die niet plaatsvond.”
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.