Werkexpert Stijn Baert (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert (rechts). © Getty Images, Photonews / Gregory Van Gansen

Wanneer kan je nog op brugpensioen? Werkexpert: “Ik misgun het niemand, maar dit stelsel zou niet meer mogen bestaan"

Een soepeler brugpensioen is een van de pistes om een loonakkoord te bereiken tussen de vakbonden en werkgevers. Wie heeft er recht op en is het überhaupt wel een goed idee? Onze werkexpert Stijn Baert is alvast niet overtuigd. “Wat mij betreft moeten we het brugpensioen niet versoepelen, maar geleidelijk overbrengen naar waar het thuishoort: het museum voor historisch slecht Belgisch beleid.”

81 reacties

 • jan peeters

  1 week geleden
  word volwassen man en ga eerst eens 25 in 4 ploegen werken en veel taksen betalen en dan praten we eens verder als je dat nog kan he
 • paul volonge

  1 week geleden
  Pensioen na een te bepalen jaren 40- 45 jaar werken en niet volgens ouderdom voor iedereen gelijk
 • raul mechelen

  2 weken geleden
  voila, dat zijn de mannen die aan een bureau zitten , jong, goed betaalde job, en die gaan ons leven bepalen ? Ben 55 jaar, werk in ploegensysteem, en mijn 20 jarige collega's verdienen evenveel als ik en zijn nu al werkmoe ! terwijl mijn leeftijdsgenoten de boel werkend houden. Wij hebben genoeg gewerkt voor de overheid. van de 100€ blijft er maar 40€ over .
 • Patrick Weyers

  2 weken geleden
  Je moet als 50 plusser eens proberen om aan een job te geraken. Je bent of te duur, of te oud, of wat anders. Of ze nemen je aan zolang het bedrijf korting krijgt op de sociale lasten, wringen je uit en dan kan je ophoepelen.
 • Johny Deketel

  2 weken geleden
  Deze “expert” die nog nooit in zijn leven 1 dag echt zware fysieke arbeid heeft verricht, er volgens mij zelfs nog nooit dichtbij heeft gestaan, zal hier zijn wijsheden eens verkondigen. Wijsheden geput uit 0,000 ervaring behalve als je op een stoel zitten ook hard werken noemt.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt