Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “
Volledig scherm
PREMIUM
Tatienne en Joost baten een B&B uit in Andalusië: “Zij is de organisator en pakt de administratie aan, ik doe de praktische dingen en ben de klusser. “ © rv


"Voorschot betaald en toch achter onze rug verkocht": B&B-uitbaters delen hun ervaringen en goede raad

Wie droomt er niet van een eigen B&B als je de verhalen van uitbaters hoort en het voorbeeld ziet van Kathleen Aerts in Villa Zuid-Afrika? Maar hoe begin je aan zo’n avontuur? Best goed geïnformeerd en voorzien op mogelijke onaangename verrassingen, zeggen B&B-uitbaters Anita, Joost en Luk : “Elk land heeft zijn eigen regels. Wie in Bulgarije bijvoorbeeld de oudste eigendomsakte van een huis kan voorleggen, wordt er beschouwd als eigenaar.”

 1. Nu al twee kamers in B&B Rêveries, straks wellicht nog meer: “Nog steeds vinden gasten de weg door onze deelname aan Huizenjacht”
  PREMIUM
  Roeselare

  Nu al twee kamers in B&B Rêveries, straks wellicht nog meer: “Nog steeds vinden gasten de weg door onze deelname aan Huizen­jacht”

  Een bed and breakfast openen in volle coronacrisis leek exact een jaar geleden een bijzonder gewaagde zet. Maar het is exact wat Christoph Coevoet en Hannelore Pyckavet deden op het Beitemse platteland. Al snel moest het koppel heel wat gasten weigeren en waren ze genoodzaakt om te investeren in een tweede kamer. Nu maken ze zelfs al plannen om ook werk te maken van een derde en een vierde kamer.
 2. IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”
  PREMIUM
  Showbizz

  IN BEELD. Kathleen Aerts heeft haar guesthouse gevonden: “Al mijn charmes nodig gehad om de bank te overtuigen”

  “Tot drie keer toe deed iemand een hoger bod, maar de eigenares had het beste gevoel bij ons.” En zo mogen Kathleen Aerts (43) en haar man Steven (35), die gevolgd worden in ‘Villa Zuid-Afrika’ op VTM2, zich de trotse eigenaars noemen van een guesthouse in Franschhoek. De voormalige K3-zangeres is achttien uur per dag in de weer om er een pareltje van te maken. En de tijd dringt, want op de website staan de boekingen open vanaf 1 november. “Ik zal er elke dag zélf zijn. Ik wil zelf de mensen inchecken en het personeel managen.”
 3. Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit
  Play

  Lonen worden aangepast, hoe komt dat? En waarom is meer loon niet per se goed nieuws? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit

  De inflatie in België loopt verder op. In november nam ze toe tot 5,64 procent, na 4,16 procent in oktober. Het is van juli 2008 geleden dat het prijspeil nog zo sterk steeg. Bedrijven moeten daarom de lonen automatisch indexeren. Meer geld op de bankrekening van de consument dus, maar dat is niet per se een goede zaak. Wat is er aan de hand? Financieel expert Paul D’Hoore legt uit.