Beursexpert Pascal Paepen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Beursexpert Pascal Paepen (rechts). © Getty Images, Steven Richardson

Verkoop je je aandelen beter zodra je op vakantie vertrekt? Beursexpert Pascal Paepen: “Veel hangt af van het soort belegger dat je bent”

In juni denkt een mens al eens aan vakantie. Dit jaar is die allicht nog meer welkom dan andere jaren. Maar hoe zit het met beleggers? Kunnen zijn ook zorgeloos op vakantie trekken? Of verkopen ze maar beter eerst al hun aandelen? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies. “De ene neemt maar beter zijn voorzorgen, terwijl de andere rustig mag blijven beleggen, vakantie of niet.”

  1. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
    PREMIUM

    Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

    Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.