Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Steeds meer jongeren verdienen geld met gamen en dat kan gevolgen hebben voor belastingbrief: “Ook voor die van de ouders”

Online gamen was nog nooit zo populair, en wie er een beetje talent voor heeft kan er anno 2020 ook flink z’n boterham (lees: miljoenen) mee verdienen. Maar wat als je minderjarige zoon- of dochterlief prijzengeld wint met computergames? Word je daarop belast? Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel, boog zich over het vraagstuk en wil ouders waarschuwen. “Ook hier zal de fiscus een graantje willen meepikken.”

 1. ‘Jonge Wolf’ Stefano is professioneel gamer: “Toen ik mijn eerste 15.000 euro won, stonden er ineens managers aan de deur”
  PREMIUM
  TV

  ‘Jonge Wolf’ Stefano is professio­neel gamer: “Toen ik mijn eerste 15.000 euro won, stonden er ineens managers aan de deur”

  Hij woont niet in een riante villa met zwembad, maar met zijn hulpbehoevende moeder in een bescheiden flatje. Toch verdient Stefano Pinna (22) dik zijn boterham door voetbal te spelen... op zijn PlayStation. “Veel mensen beseffen niet welke astronomische bedragen je hiermee kan verdienen”, zegt Stefano, die momenteel evenwel zonder club zit. Hij geeft een kijkje in zijn portefeuille, de wereld van e-sport en vertelt over de manager die met al zijn geld ging lopen. “Ook wij hebben coaches, diëtisten en zelfs kinesisten.”
 2. Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisrekeningfraude'

  Febelfin waarschuwt voor nieuwe 'kluisreke­ning­frau­de'

  Bankenfederatie Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van fraude waarbij oplichters hun slachtoffer opbellen en zich voordoen als een bankbediende. Concreet sturen de oplichters eerst een phishingbericht om toegang te krijgen tot de rekening van het slachtoffer. Daarna bellen ze die persoon op met de raad om geld over te schrijven naar een zogezegd veilige kluisrekening omdat er verdachte verrichtingen zouden zijn vastgesteld op de bankrekening, waarschuwt Febelfin.
 1. “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populairste landen en wat je ervoor betaalt
  PREMIUM

  “Belgen zijn massaal op zoek naar tweede verblijf in de zon”: dit zijn de populair­ste landen en wat je ervoor betaalt

  De Belg stond de voorbije maanden te drummen op de vastgoedmarkt om een huis te kopen en dat deed hij niet alleen in ons land. “Mensen zoeken naar veiligheid en zekerheid, ook op vakantie. Een eigen huis is beter dan een hotelkamer en als het vlot bereikbaar is, heb je altijd een plek waar je terechtkunt”, klinkt het. Maar hoeveel betaal je vandaag voor zo’n tweede verblijf? En welke plekken zijn het populairst? Onze woonexpert polste naar een stand van zaken in Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Griekenland.

Geld