Sergio Quisquater.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Quisquater. © Medialaan

Sergio lijdt aan clusterhoofdpijn. Prof: “Nóg pijnlijker dan migraine, de aandoening wordt zelfs ‘suicide headache’ genoemd”

Er is hoofdpijn, migraine en dan zoiets als de overtreffende trap: clusterhoofdpijn. Heel vaak komt die niet voor, maar wie er net als Sergio Quisquater (55) door het gezondheidsprobleem geplaagd wordt, gaat door een hel. Waarin verschilt ze van andere hoofdpijn? Hoe herken je ze en vooral: hoe kan ze aangepakt worden? Neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) beantwoordt jouw prangendste vragen.

 1. Jonge moeder Natalie (29) verlost van clusterhoofdpijn dankzij niet-terugbetaald apparaatje van 25.000 euro: “Het was dit of euthanasie”
  PREMIUM
  Nieuwkerke

  Jonge moeder Natalie (29) verlost van cluster­hoofd­pijn dankzij niet-terugbe­taald apparaatje van 25.000 euro: “Het was dit of euthanasie”

  Natalie Verrie (29) lijdt al jaren aan zware clusterhoofdpijn. Toen ze voor een laatste keer om hulp ging smeken in de pijnkliniek in Sint-Niklaas kreeg ze tot haar verbazing te horen dat ze dan toch in aanmerking komt voor een neurostimulator, een apparaat dat 25.000 euro kost en niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds. “Zelfs voor mijn zoontje was het niet meer te doen, maar nu heb ik mijn leven terug”, zegt de vrouw.
 2. Peter Ketelslegers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval clusterhoofdpijn: “Waarom word ik niet geholpen?”
  Binnenland

  Peter Ketelsle­gers schrijft wanhopige brief aan Maggie De Block na zoveelste aanval cluster­hoofd­pijn: “Waarom word ik niet geholpen?”

  De Limburgse Peter Ketelslegers heeft een open brief gepost op Facebook waarin hij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) oproept om ernstig zieke patiënten zoals hij niet te laten stikken. De man uit Diepenbeek die lijdt aan een hevige vorm van clusterhoofdpijn, deed dat na de uitzending van ‘Van Gils en Gasten’ waarin Bo Van Spilbeeck vertelde over haar transitie tot vrouw en de operaties die ze daarvoor zal ondergaan. Ketelslegers vindt het niet kunnen dat wat hij “luxeoperaties” noemt wél terugbetaald worden en patiënten zoals hij níéts terugtrekken.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna
  Play

  Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven