Patsy Delarue
Volledig scherm
PREMIUM
Patsy Delarue © Steven Richardson

Patsy (56) twijfelt of ze verdergaat met haar passie of terugkeert naar het onderwijs: “Ik heb nog een spaarpotje, maar dat wordt niet meer aangevuld”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Als leerkracht verdiende Patsy (56) 2.400 euro netto, maar sinds ze koos voor haar grote liefde houtsnijden moet ze het met een pak minder stellen, en dat baart haar zorgen. “Ik volg mijn passie maar verdien 1.000 minder euro.”

 1. Wordt corona de doodsteek voor jouw favoriete winkel? En hoe zullen we dan voortaan shoppen? Financieel expert Pascal Paepen blikt vooruit
  PREMIUM

  Wordt corona de doodsteek voor jouw favoriete winkel? En hoe zullen we dan voortaan shoppen? Financieel expert Pascal Paepen blikt vooruit

  “Het geld raakt op en middenstanders denken eraan te stoppen.” De toekomst van kleine handelszaken ziet er niet rooskleurig uit. Zullen onze winkelstraten er binnenkort helemaal leeg bijstaan? Of zijn er oplossingen om kleinere winkels toch te laten overleven? En hoe zullen we dan in de toekomst shoppen? Onze financieel expert Pascal Paepen legt uit.
 2. Lenka kocht op haar 23ste al een huis en moet nu erg spaarzaam leven: “Mijn ouders zeiden altijd dat huren weggesmeten geld is”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Lenka kocht op haar 23ste al een huis en moet nu erg spaarzaam leven: “Mijn ouders zeiden altijd dat huren weggesme­ten geld is”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Lenka Van Hemelryck (23) is opgevoed met het idee dat je altijd moet sparen, een boodschap die haar heel goed van pas komt nu ze als jonge vrouw in haar eentje een huis heeft gekocht. “Zelfs als ik drie euro uitgeef in het Kruidvat, schrijf ik dat op in een boekje om mijn uitgaven bij te houden.” Ze vertelt openhartig hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"