Joost Bolle voor de Renault Twingo Electric.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle voor de Renault Twingo Electric. © Jean-Brice Lemal

Onze auto-expert test de Renault Twingo Electric: “De eerste elektrische auto onder de 20.000 euro, én hij rijdt nog goed ook”

Vraag onze autojournalist Joost Bolle wat de beste elektrische auto op de markt is en hij aarzelt geen seconde: de Renault Twingo Electric. Maar wat maakt deze wagen nu zo bijzonder? Zonder twijfel het prijskaartje maar de elektrische Twingo heeft nog tal van voordelen. “Ik vind de grens van 20.000 euro heilig, en zelfs dat is stevig voor de meeste Belgische gezinnen. Ook hier scoort de Twingo.”

52 reacties

 • François De Smedt

  1 dag geleden
  Waarom geen standaard voor verwisselbare batterijen? Je kan dan aan het "tankstation" gewoon wisselen van batterij en dadelijk weer verder rijden zonder oplaadtijd.
 • Jozef Beunen

  1 week geleden
  Gezinswagen? Dat is een grap ofzo? Twee kleuters en een golden retriever, ik wil je er wel eens mee op stap zien gaan. Wat een gezever!
 • Jules Vermeers

  1 week geleden
  Goed om op een tennisveld rond te rijden, dat een elektrische auto aangenaam rijdt dat wel maar hoelang, de opslag van elektriciteit is er nog niet, die batterijen dat is het niet of er moet een enorme technische revolutie komen, nu is het een mooi stuk speelgoed voor rijke mensen.
 • Erik Moens

  1 week geleden
  Wat met de electrische Dacia Sandero? Die blijft ook ruim onder de € 20.000-?
 • Eric Roeloffzen

  1 week geleden
  Een nieuwe wagen ik denk het niet, mijn ego is groot genoeg (Golf Plus 2006). Vandalisme, smalle straten (auto's 25% groter geworden) en de nieuw prijzen zijn NIET normaal. Salut en de wind van achteren.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Laat je niet vangen aan de promopraatjes van autoverkopers: onze auto-expert over de nadelen van elektrische wagens
  PREMIUM

  Laat je niet vangen aan de promopraat­jes van autoverko­pers: onze au­to-ex­pert over de nadelen van elektri­sche wagens

  Over de elektrische auto hoor je meestal niets dan voordelen van zowel verkopers als van chauffeurs die er al mee rijden. Onze auto-expert Joost Bolle vindt ook dat de elektrische auto zijn plaats in ons autolandschap verdient. Maar hij vraagt zich af waarom automerken en -verkopers niet wat eerlijker kunnen zijn over de nadelen - die er wel degelijk ook zijn. Hij belicht de vijf belangrijkste. “Elektrisch rijden is lang niet altijd goedkoper.”
 3. “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgeschakeld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen
  PREMIUM

  “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgescha­keld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen

  De grootste stap vooruit in de geschiedenis van de auto? Onze auto-expert Joost Bolle geeft al vijftien jaar hetzelfde antwoord: de automatische versnellingsbak. Die is nu ook aan zo'n snelle opmars bezig, dat er over tien jaar waarschijnlijk geen handgeschakelde auto’s meer zullen zijn. Maar wat zijn nu de precieze voordelen ? En hoeveel betaal je extra voor per autotype?
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"