Links: asieluitbaatster Eline Ghekiere van Animal Trust, rechts: Eric Van Tilburgh van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: asieluitbaatster Eline Ghekiere van Animal Trust, rechts: Eric Van Tilburgh van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn. © Didier Verbaere, rv

“Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschuwen voor impulsaankopen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt

Na een eenzamer jaar dan ooit smachten veel mensen naar gezelschap. Een huisdier kan die leegte opvullen. Maar hoe weet je of een huisdier wel bij je past? Waar klop je het best aan voor de aankoop? En wat bedraagt het kostenplaatje? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn, en asieluitbaatster Eline Ghekiere geven advies, maar waarschuwen ook. “De aanschaf van een kat of hond voor tijdelijk gezelschap is geen goed idee.”

10 reacties

 • Georgette Vanoverbeke

  5 uur geleden
  Een hond of kat aanschaffen is niet voor even maar voor het leven , je krijgt er onvoorwaardelijke vriendschap en liefde van veel meer dan van mensen.
 • yves power

  8 uur geleden
  Voor je dieren moet je ook eens je eigen willetje eens opzij kunnen zetten
 • Marissa Van Oostevelde

  8 uur geleden
  Hou inderdaad men hart al vast voor de overstroming in de asielen na corona. Bezint voor je begint...
 • Patrick Rasschaert

  9 uur geleden
  Inderdaad een huisdier komt bij jou en daarbij wordt verwacht dat je er verantwoordelijk voor bent. Zelf heb ik een 7jarige border collie, met een zware rugzak, bij mij genomen en met engelengeduld de scherpe kantjes er van af gekregen en NIET met een harde aanpak. Het heeft langer geduurd dan het gemiddelde omwille van de rugzak maar zou hem voor geen goud meer willen missen. De liefde dat je terug krijgt is zeker de moeite waard geweest.
 • Luc Holvoet

  10 uur geleden
  Lang geleden hadden wij een bobtail in huis en bleven speciaal thuis ipv op reis te gaan. Nu hebben we een poes die dagelijks 2 spuitjes moet krijgen. Als je dieren hebt moet je er ook voor zorgen.
 1. Voor je een puppy koopt, moet je dit weten over broodfokkers: “Puppy te koop op zoekertjessite? Dat is foute boel!”
  PREMIUM

  Voor je een puppy koopt, moet je dit weten over broodfok­kers: “Puppy te koop op zoekertjes­si­te? Dat is foute boel!”

  Trixie, een pluizige chow chow-pup had miljoenen volgers moeten vertederen, maar dat pakte even anders uit. Internetfenomenen Michiel en Celine bleken het beestje bij een geldwolf te hebben gehaald, een broodfokker. “Broodfokker? Nooit van gehoord”, postte Michiel in een vervolgfilmpje, waarmee werd bevestigd dat Trixie echt wel een impulsaanschaf is geweest. Voor je zelf een hondje aanschaft, moet je dit weten: “De leefomstandigheden van de zogenaamde kweekteven - ze leven enkel om pups te werpen - zijn op zijn minst erbarmelijk te noemen.”
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug