Het huis staat op de kop van een rij met twaalf moderne herenwoningen. De westelijke gevel bestaat uit spiegelglas voor privacy en biedt een prachtig zicht op het park.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis staat op de kop van een rij met twaalf moderne herenwoningen. De westelijke gevel bestaat uit spiegelglas voor privacy en biedt een prachtig zicht op het park. © Maarten De Bouw

“Met water alleen is de centrale muur in het huis te herleiden tot modder”: circulaire woning van Peter en Evelien toont bouwmethode van de toekomst

BinnenkijkerBij Peter (43) en Evelien (38) kan zowat de hele woning in een wip uiteen gehaald worden, om een nieuwe indeling te creëren of om de materialen elders te hergebruiken. Maak kennis met het circulaire bouwen, een methode die snel aan populariteit wint en het milieu veel minder belast. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezuinige woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafgegaan”
  PREMIUM

  Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezui­ni­ge woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafge­gaan”

  Tijdens de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"