Geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je geld kunt besparen met een credit card.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je geld kunt besparen met een credit card. © Steven Richardson

“Met een klassieke kredietkaart in plaats van ‘gold’ of ‘platinum’ kan je 360 euro per jaar besparen”: onze geldexpert legt uit hoe je creditcard geld kan opleveren

Veel mensen zijn wat bang voor een kredietkaart, omdat ze vrezen dat ze er veel te veel geld mee zullen uitgeven en in de problemen gaan komen. “Maar als je er verstandig mee omgaat, kan je met je kredietkaart zelfs besparen op je dagelijkse uitgaven”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft zes adviezen waarmee je tot 665 euro per jaar kunt besparen op je kredietkaart.

  1. "Lessen over geld zijn een taboe en dat heeft negatieve gevolgen." Geldexpert pleit voor meer financiële leerstof
    PREMIUM

    "Lessen over geld zijn een taboe en dat heeft negatieve gevolgen." Geldexpert pleit voor meer financiële leerstof

    Lezen, schrijven, rekenen, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, … Vanaf vandaag wordt het weer volop onderwezen in onze scholen. En toch zijn er onderwerpen die niet of nauwelijks aan bod komen op de schoolbanken. Geldzaken, bijvoorbeeld. Een noodzaak, maar niet op school. Ook onze geldexpert Pascal Paepen heeft in de lagere en middelbare school nooit over geld geleerd. Dat kan en moet anders, vindt hij: “Des te meer je kinderen nu leert over geld, des te minder leergeld ze later zullen betalen.”

Geld