Lieven Scheire
Volledig scherm
PREMIUM
Lieven Scheire © Wannes Nimmegeers

Lieven Scheire testte als een van de eersten in België het internet van Elon Musk: “Grootste nadeel is het prijskaartje”

De naam ‘Elon Musk’ zal je waarschijnlijk meteen doen denken aan de razendsnelle elektrische wagens van Tesla of de recycleerbare raketten van SpaceX. Maar de miljardair heeft niet enkel de ambitie om ons wagenpark te vergroenen en Mars te koloniseren. Hij droomt er ook van om ieder van ons van internet te voorzien tot in de verste uithoeken van onze planeet. En dat allemaal dankzij satellieten. Een project dat SpaceX ‘Starlink’ doopte, en nu ook beschikbaar is in België. Wetenschapper Lieven Scheire mocht de bèta-versie uittesten. Hoe gebeurt de installatie? Hoe goed werkt het en wat kost het? “Over de snelheid kunnen we zeker niet klagen.”

  1. Eneco wil gaskraan dichtdraaien: hoeveel meer of minder zal je betalen?
    Energie

    Eneco wil gaskraan dichtdraai­en: hoeveel meer of minder zal je betalen?

    Energiebedrijf Eneco wil tegen 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom plannen ze hun gascentrales te sluiten, geen cv-ketels meer te verkopen en hernieuwbare energie te stimuleren. Daarin ziet het energiebedrijf ook een belangrijke rol voor de overheid. De heffingen en belastingen op de stroomfactuur wegen volgens hen te hard door, terwijl we in vergelijking met onze buurlanden net weinig lasten betalen voor ons aardgasverbruik. Mijnenergie.be zocht uit wat er verandert als we meer bijkomende kosten zouden betalen voor aardgas dan voor elektriciteit.