Kunstexperte Sofie Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstexperte Sofie Van de Velde © Joost Joossen

“Kunst kopen is investeren in geluk”: experte Sofie Van de Velde geeft advies aan beginnende kunstkopers

Ook wel geïnteresseerd in kunst kopen, maar geen idee hoe je er precies aan begint? Waar kan je terecht? Hoe kan je de prijs inschatten en wat met de kosten zoals het btw-tarief dat je erop betaalt? Sofie Van de Velde, galeriste, kunstkenner en expert in ‘Stukken van Mensen’, helpt je op weg. “Als je een werk aantrekkelijk vindt, maak je dopamine aan. Kunst verschaft je met andere woorden genot, zoals seks. Koop daarom alleen wat je écht mooi vindt.”

  1. Anouk (35) en Jan (39) kochten voor een prikje een brasserie en bouwden ze om tot woon- en werkruimte: hoeveel is hun woning nu waard?
    PREMIUM

    Anouk (35) en Jan (39) kochten voor een prikje een brasserie en bouwden ze om tot woon- en werkruimte: hoeveel is hun woning nu waard?

    Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij samen met Steven Plompen van Copandi een woning in de schaduw van de Mechelse Sint-Romboutstoren. De eigenaars kochten het gebouw met een brasserie en een flat voor 309.000 euro en verbouwden het tot een kantoor op de benedenverdieping en een duplex van 220 m² met prachtig dakterras. Hoeveel krijgen ze bij een eventuele verkoop?