Annelies Bergmans: "Het voorleesmoment is ook een intiem moment dat de band tussen (groot)ouder en kind bevordert, rust en veiligheid biedt"
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Bergmans: "Het voorleesmoment is ook een intiem moment dat de band tussen (groot)ouder en kind bevordert, rust en veiligheid biedt" © Shutterstock

“Kind neemt tot anderhalf miljoen woorden meer op”: experte over waarom je als ouder vaker zou moeten voorlezen

Samen met mama of papa in boekjes snuisteren: kinderen zijn er dol op. Maar wat doet voorlezen allemaal voor goeds? En welke boekjes kies je als ouder het best volgens welke leeftijd? Naar aanleiding van de Voorleesweek (een initiatief van Iedereen Leest), zet experte Annelies Bergmans ons op weg naar meer voorleesplezier. Onze boekenkenner Caroline De Ruyck tipt de beste boekjes per leeftijd. 

 1. Naar sterrensolo's luisteren of zelf een robot maken: met deze wetenschappelijke experimenten kan je thuis aan de slag
  PREMIUM

  Naar sterrenso­lo­'s luisteren of zelf een robot maken: met deze wetenschap­pe­lij­ke experimen­ten kan je thuis aan de slag

  De Dag van de Wetenschap van vandaag gaat dit jaar digitaal door, een primeur vanwege de coronacrisis. De dag wordt gecoördineerd door het doe-centrum Technopolis. Maar hoe ga je virtueel aan de slag met het bouwen van een robot of het uitvoeren van chemische proeven? Wij selecteerden de 5 leukste activiteiten uit het aanbod om samen met je kinderen te ontdekken vanuit je kot. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht de experimenten wetenschappelijk toe. De volledige liveshow van Dag van de Wetenschap kan je volgen via HLN Live.
 1. Zijn fysieke speelgoedwinkels op sterven na dood? “Zo’n echte winkel blijft toch nog altijd een magische bestemming voor kinderen”
  PREMIUM

  Zijn fysieke speelgoed­win­kels op sterven na dood? “Zo’n echte winkel blijft toch nog altijd een magische bestemming voor kinderen”

  Is het einde van de klassieke speelgoedwinkel nabij? Die vraag dringt zich op nu zowel de zak van Sinterklaas als die van de Kerstman tijdens deze lockdown noodgedwongen met online speelgoedaankopen gevuld moet worden. Tussen januari en september van dit jaar werd in België online alvast 105% meer speelgoed verkocht dan in 2019. Maar ook de fysieke winkels doen het lang niet slecht: “Kinderen en ouders zullen speelgoed toch nog altijd vaak eerst willen zien én voelen.”
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel