Volledig scherm
PREMIUM
© Ivan Put

Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”

Schiereiland, landingsbaan, grasstrook of paterplateau: de ongein die kalende mannen te horen krijgen, is niet altijd grappig, noch flatterend. En dat heeft vaak een grote impact op hun zelfbeeld. “Sommigen belanden zelfs in een depressie”, zegt ervaringsexpert Thomas Schoenmakers, die in samenwerking met experts in het vakgebied een boek schreef voor kalende mannen in nood. “Maar vroeg of laat volgt de aanvaarding.”

 1. Alex Callier is z’n wenkbrauwen kwijt door alopecia areata: dr. Ilan Karavani legt uit hoe dat precies zit
  PREMIUM

  Alex Callier is z’n wenkbrau­wen kwijt door alopecia areata: dr. Ilan Karavani legt uit hoe dat precies zit

  Een groot deel van de mannen ziet op een zeker moment zijn haarlijn wijken en ook heel wat vrouwen zien met lede ogen aan hoe hun lokken dunner worden. Maar bij sommige mensen is het een tikje erger: ze krijgen plots kale plekken. Alopecia areata luidt de diagnose. Ook muzikant Alex Callier (47) heeft deze haaraandoening. Dermatoloog Ilan Karavani legt uit wat deze ziekte veroorzaakt én of het te behandelen valt.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Sara Leemans, de vrouw achter het hilarische socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’: “We vinden onszelf zo speciaal, maar apen elkaar de hele tijd na”
  PREMIUM

  Sara Leemans, de vrouw achter het hilarische socialme­dia-ac­count ‘Dansaert­vla­min­gen’: “We vinden onszelf zo speciaal, maar apen elkaar de hele tijd na”

  Sara Leemans (30) mocht zichzelf jarenlang Dansaert-Vlaming noemen. Het appartement dat ze deelde met twee roomies lag in de ‘authentieke’ Kartuizerstraat en je trof haar weleens aan op het terras van De Markten, alwaar ze stijlvol nipte van een flat white. Sinds twee jaar is het al even hippe Groene Kwartier in Antwerpen haar thuishaven. Hier doet ze inspiratie op voor haar satirisch socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’. Op dat platform zet ze zichzelf en haar generatie lieflijk te kijk via fake typetjes die veel verder dan de Dansaertbuurt voor herkenbaar gegniffel zorgen. Voor NINA schrijft ze voortaan een wekelijkse rubriek.