Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Je terras overkappen? “Zelf een bouwpakket in elkaar timmeren kan je flink wat geld doen besparen”

Met de feestdagen en winter in het vooruitzicht zijn Belgen massaal op zoek naar manieren om het buiten warm en gezellig te maken. Zo zagen ze bij pergolabouwer Renson de vraag naar terrasoverkappingen zelfs verdubbelen. “Door al de geannuleerde reizen beslisten velen om in eigen tuin te investeren”, aldus Roel Berlaen, communicatieverantwoordelijke bij Renson. Maar waarop moet je letten als je er een wil aanschaffen? Voor welk materiaal kies je en welk prijskaartje hangt eraan vast? Een overzicht.

2 reacties

 • Jan hertogs

  2 maanden geleden
  Prijs laten opmaken voor een zithoek in de tuin 4x4meter met 2 gesloten wanten, 22.000 euro, gaan kijken wat de basisgrondstoffen kosten, alu profielen laten spuiten alles zelf gedaan beton, gevloerd, 4500 euro op een weekje klaar! 
 • johan ruell

  2 maanden geleden
  7 jaar geleden met een grote gehuurde camion een groot schuifraam van 7 meter lang in 4 stukken voor 600 euro gekocht (was niks aan) tweedehands, ytongblokken errond gemetst en als dak polycarbonaatplaten erop van 32 mm dik. Alles samen met wat hout waren wij voor 3000 euro gesteld en hebben we een grote veranda (leefruimte) van bijna 40 vierkante meter. Hondjes liggen daar en beschut tegen koude en wind. Kun je voor die prijs nooit laten zetten. Tot bijna 10 graden warmer dan toen het open was.
 1. Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeubel voor een feest(je) op het terras
  Woon.

  Tafel, vuurkorf, grill en ijsemmer in één: West-Vlaams bedrijf lanceert opvallend designmeu­bel voor een feest(je) op het terras

  Niet alleen de verkoop van terrasverwarmers piekt, ook vuurschalen en grills vliegen de laatste weken de deur uit. Je moet al geluk hebben om er nog een te vinden. Wie over voldoende budget beschikt, kan zich een huø aanschaffen: een design buitenmeubel dat tegelijk een grill, ijsemmer, vuurkorf en tuintafel is. Een West-Vlaams trappenbedrijf bedacht het concept tijdens de coronacrisis en hield zo ook zijn werknemers aan de slag.
 1. Nederlandse voetbalsupporters houden de wacht tegen rellen: "We hebben overal spotters, als er iets is, gaan we er naartoe"
  Play

  Nederland­se voetbalsup­por­ters houden de wacht tegen rellen: "We hebben overal spotters, als er iets is, gaan we er naartoe"

 2. Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'
  Play

  Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'