Ilona Plichart en haar gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilona Plichart en haar gezin. © Steven Richardson

Ilona (40) en Bram (38) hebben geen auto of dure kleding, maar hun kroost komt niets tekort: “1.000 euro per jaar aan hobby’s voor de kinderen”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ze willen zo bewust en ecologisch mogelijk leven en daarom heeft het gezin Plichart-Moeskops - hun kinderen hebben een dubbele familienaam - geen auto en geen droogkast en kopen ze hun droge voeding bij een voedselcollectief. “Daar betalen we één keer 1.200 euro en met die boodschappen kunnen we vier maanden verder”, klinkt het.

 1. Wouter Torfs (62), CEO van Schoenen Torfs, laat in zijn portemonnee kijken: “Exclusieve fles wijn of peperdure auto is aan mij niet besteed”
  PREMIUM

  Wouter Torfs (62), CEO van Schoenen Torfs, laat in zijn portemon­nee kijken: “Exclusieve fles wijn of peperdure auto is aan mij niet besteed”

  Wouter Torfs (62), CEO van het familiebedrijf Schoenen Torfs, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig hoe hij met geld omgaat, welke financiële lessen hij geleerd heeft en waar hij in investeert. “Het is een publiek geheim dat onze familie een aanzienlijk bedrag verloren heeft door de investering in de modegroep FNG. Dat is het klappen van de zweep bij ondernemen: soms gaat het goed en soms gaat het slecht, maar na regen komt altijd weer zonneschijn.”
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica