Links: een van de werken die we lieten schatten bij kunstdealer Bie Baert (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Links: een van de werken die we lieten schatten bij kunstdealer Bie Baert (rechts). © Ariane De Borger, Charlotte Speck

Hoe weet je of je zelf schatten op zolder hebt liggen? 'Stukken van mensen'-dealer Bie Baert deelt haar beste advies

Schat of rommel? Wij doen de test en laten twee stukken door de gloedvolle antiek- en curiosahandelaar Bie Baert van ‘Stukken van Mensen’ schatten. Want hoe weet je of wat je tijdens een uitbarsting van opruimwoede op zolder of in de kelder ook iets waard is? En hoe en waar verkoop je het het best? “Niet alles wat oud is, heeft waarde.”

15 reacties

 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Het blijft een kwestie van smaak en zotten die ervoor betalen, zonder smaak zelfs.
 • Chris Dupont

  1 maand geleden
  Het heeft enige tijd geduurd, maar met de tijd ben ik gaan beseffen dat allerlei erfstukken niet zozeer een waarde hebben dat een belang heeft in euro's maar vooral waarde omdat ze aan familieleden en voorouders hebben toebehoord. Het zegt iets over hun beroep en bezigheden, over uw eigen wortels, geschiedenis, waarvan je uiteindelijk een product bent.
 • Karel Flanders

  1 maand geleden
  Wie het verkoopt, is veelal meer waard dan het stuk zelf. Er zijn dingen die je aan de straatstenen niet kwijtraakt maar probeer ergens in een winkel hetzelfde te kopen en je valt achterover van de prijs.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Ik gooi al mijn antiek weg. Dan heeft daar niemand koppijn van.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Antiek is over zijn hoogtepunt. In kringloopwinkels kan je schatten vinden, tenminste wat jij zelf graag ziet en wil combineren in uw interieur. Antiekhandelaars kopen enkel iets van u, als ze de prijs kunnen verdubbelen.
 1. “De betaalbaarheid van het wettelijke pensioen wordt terecht in vraag gesteld”: geldexpert geeft advies voor wie zorgeloos oud wil worden
  PREMIUM

  “De betaalbaar­heid van het wettelijke pensioen wordt terecht in vraag gesteld”: geldexpert geeft advies voor wie zorgeloos oud wil worden

  Uit de Financiële Gemoedsrust Barometer van verzekeraar NN blijkt dat heel wat landgenoten bezorgd zijn over hun toekomstige financiën. Amper 16% meent later als gepensioneerde voldoende middelen te zullen hebben om comfortabel te kunnen leven. Vooral jongeren maken zich zorgen. “Gelukkig zijn er verschillende manieren om je pensioenpotje zo groot mogelijk te maken”, aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Hoe en wanneer begin je eraan?
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar