Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Groot verschil in belastingen op spaarrekeningen die al dan niet gereglementeerd zijn: “Burger is slachtoffer”

Bij spaarrekeningen bestaat een onderscheid tussen gereglementeerde en niet-gereglementeerde spaarrekeningen. Bij de eerste krijg je bijvoorbeeld een basisrente als een getrouwheidspremie krijgt. Maar ook voor je belastingen zijn er verschillen tussen beide. “Verschillen die velen niet kennen en die bovendien fiscaal niet rechtvaardig zijn”, zegt onze belastingexpert Michel Maus die vertelt waarop je moet letten.

8 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  De burgers zijn altijd het slachtoffer zelfs voor de fouten van belasting controleurs.
 • Robby De Meutter

  2 maanden geleden
  Ik heb voor de eerste keer ooit meer dan 10000 euro spaargeld. Op een normale spaarrekening. Bedrag op 1 jaar tijd gespaard. Nooit heb ik meer dan 1000 euro belastingen moeten betalen. Dit jaar ineens 3500 en er is niets veranderd van loon of dergelijke. Leg me dat is uit aub
 • Yves Van Rossem

  2 maanden geleden
  “Burger is slachtoffer” ... is het al anders geweest ?
 • eric van der jeugdt

  2 maanden geleden
  niets nieuws want de burger is altijd pineut.
 • Felix Mellaerts

  2 maanden geleden
  Wel als ze aan dat van ons gaan zitten halen we het er vanaf .iedereen zou dat moeten doen en zien hoever ze dan staan .
 1. Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursexpert legt uit
  PREMIUM

  Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursex­pert legt uit

  De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt en ging zelfs even door de kaap van 25.000 dollar. Er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. “Er is meer dan één reden waarom de bitcoin stijgt.”
 2. Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkomsten
  PREMIUM

  Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkom­sten

  Als België de taks op binnenlandse huurinkomsten gelijktrekt met die op vastgoed in het buitenland, mogen huisbazen zich klaarmaken voor een "rampzalige" belastingverhoging. Nochtans is dat de enige logische oplossing na een zoveelste Europese veroordeling. Iedere kenner is het er over eens dat er maar één manier is om de marsorders van Europa te interpreteren: meer belastingen voor vastgoedeigenaars. Dit stuk legt uit wat u moet verwachten en maakt een simulatie van hoe zo’n belastingsverhoging er zou kunnen uitzien.
 1. Nederlandse voetbalsupporters houden de wacht tegen rellen: "We hebben overal spotters, als er iets is, gaan we er naartoe"
  Play

  Nederland­se voetbalsup­por­ters houden de wacht tegen rellen: "We hebben overal spotters, als er iets is, gaan we er naartoe"

 2. Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'
  Play

  Angelo en Femke kussen meteen tijdens eerste date in 'Uit De Kleren'

Geld