Fiscaal expert Michel Maus (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Fiscaal expert Michel Maus (rechts). © Getty Images / Jan De Meuleneir/Photo News

Fiscaal expert waarschuwt voor belastingen op woon-werkverkeer: “Wie straks voor ander vervoermiddel dan auto kiest, kan veel besparen”

“Wie niet kiest voor Koning Auto, kan tot duizenden euro’s besparen.” Volgens onze belastingexpert Michel Maus zijn velen niet op de hoogte van de belastingen op hun woon-werkverkeer. Nochtans kan de keuze van je vervoersmiddel grote gevolgen hebben op hoeveel kosten je fiscaal in mindering kan brengen. De belastingexpert ontwart het fiscale kluwen en legt uit hoe je zoveel mogelijk kan besparen zodra je weer naar het werk mag gaan. 

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Je bedrijfswagen einde leasecontract: een interessante investering als werknemer?
  PREMIUM

  Je bedrijfswa­gen einde leasecon­tract: een interessan­te investe­ring als werknemer?

  Met zo’n 690.000 zijn ze in ons land: de bedrijfswagens die werknemers ook privé gebruiken. Zakelijke voertuigen worden over het algemeen geleaset. Is het als werknemer interessant om het voertuig, waarmee je vertrouwd bent, ook over te kopen, als de contractuele looptijd van zo’n leasing stopt? We polsten bij algemeen directeur Frank Van Gool van Renta, de Belgische Federatie van Voertuigenverhuurders.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee