Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Shutterstock

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”

Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”

34 reacties

 • Roger Wellens

  1 week geleden
  Dat is nogal een flater van onze specialist.
 • Leo Marien

  1 week geleden
  Dividenten zijn inderdaad vrijgesteld van belastingen tot 800 Euro per jaar en per belastingsplichtige. U betaald wel 30% op elk uitgekeerd dividend in België. Let op met buitenlandse aandelen. Daar betaal je belastingen op in het land van oorsprong + in België. Canadese aandelen bv, daar ben je in totaal meer dan 50% kwijt van uw dividend. Allemaal schitterend voor de regeringen. Ondertussen trekt men het dividend ook nog eens van het aandeel af. Paul D'Hoore werkt volgens mij voor de regering!
 • raymond van der craen

  1 week geleden
  Ik begrijp die man niet. Als het zo simpel was kocht toch iedereen dividendaandelen een dag voor de uitkeringen van de dividenden. Zo werkt dat niet Paul neem dat maar aan van een kleine belegger. Als ik je advies mag geven voor een goede belegger: Spreiden en de voorziene beleggingstermijn over meerdere jaren volgen en niet één dag zoals jij verkondigd.
 • Marcel Van Overloop

  1 week geleden
  Dus belasting ontwijken is hun doel ? En de nieuwe beleggers hun geld afhandig maken. Geen schaamte.
 • Hervé Depreeuw

  1 week geleden
  Fortis en Dexia waren ook "goede huisvader" aandelen...
 1. Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensgenieters sinds het overlijden van twee familieleden: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensge­nie­ters sinds het overlijden van twee familiele­den: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua’s en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. “Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro”, zeggen ze. En dat geluk was absoluut welkom. Caroline moest al veel te vroeg afscheid nemen twee dierbaren. Samen vertellen ze hoe ze elke maand hun financiën beheren.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"