Pieter-Jan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Dit is vol-au-vent voor mensen zonder tanden”: sterrenchef Luc Bellings proeft kant-en-klare Vlaamse kost uit de supermarkt

Belgen verorberen jaarlijks liefst 208.500 ton bereide maaltijden. Zeven op de tien Belgen kopen kant-en-klare maaltijden in de supermarkt omwille van het gemak. Maar zijn die ook lekker? Sterrenchef Luc Bellings proeft van kant-en-klare vol-au-vent, balletjes in tomatensaus en witloof met ham en kaas uit de supermarkt: van “erg smakelijk” tot “een platte, waterachtige brij”. 

31 reacties

 • Rachel Janssens

  3 weken geleden
  Ik koop nooit kant en klare bereidingen, noch in de supermarkt noch bij de traiteur. Enerzijds omdat ik zelf heel goed kan koken en anderzijds omdat ik gezond eet. Maar ik snap heel goed dat veel mensen dit wel kopen omdat ze financieel niet met verse ingrediënten kunnen werken. Vers is gewoon 10x duurder. En veel mensen kunnen nooit een stukje vlees of vis kopen. Dus alles uit blik of bokaal of een lasagne van Aldi voor het hele gezin.
 • Pierre Peeters

  3 weken geleden
  Ik zal zelf wel beslissen wat goed is , heb daarvoor de Bellings niet nodig
 • Jim Van Der Steen

  3 weken geleden
  Zal toch zijn naam eens moeten googlen want is precies wel culinaire grootchef.
 • Mario Roman

  3 weken geleden
  Zoiets maak ik zelf klaar, zo weet ik ten minste welke producten er in zitten en dat het lekker is.
 • Lode Loyens

  3 weken geleden
  koop nooit klaar gemaakte gerechten van winkels hoe goed ze ook zijn bereidt vanwege volle lading of chemische producten om ze langer vers te houden. Koken na een lange dag werken is echt niet zo moeilijk en vraagt ook niet veel tijd: Stomp met een goei cortelette is klaar in 20 min. Kip met een mengeling van aardappelen en groentjes duw je in de slowkooker voor dat je naar je werk vertrekt. Tegen dat je thuis komt is die klaar. Toch echt niet moeilijk.
 1. Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt
  PREMIUM

  Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecue­sau­zen? Sterren­chef Luc Bellings proeft en oordeelt

  De lente is dit weekend en volgende week al een beetje in het land, hoog tijd dus om de barbecue aan te steken! Sterrenchef Luc Bellings proeft verschillende sauzen uit de supermarkt, want welke smaken nu écht het lekkerst? “Een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is volstaat. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar - foutief - menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf.”
 2. Voor 20 miljard euro woonkredieten aangevraagd in eerste kwartaal, een record

  Voor 20 miljard euro woonkredie­ten aange­vraagd in eerste kwartaal, een re­cord

  De aanvragen voor een woonlening of hypothecair krediet piekten in de eerste drie maanden van dit jaar, zo blijkt uit het jongste overzicht van sectorfederatie Febelfin. Er werden bijna 118.000 kredietaanvragen gedaan, 46 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, voor een bedrag van 20 miljard euro, een toename met bijna 60 procent. Het gaat volgens Febelfin om een absoluut record voor het eerste kwartaal. Bij die cijfers werden herfinancieringen buiten beschouwing gelaten.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”