Genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en ontspannen. Het is allemaal nodig om het thuiswerken te kunnen volhouden, zegt leiderschapscoach Godelieve Meeuwissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en ontspannen. Het is allemaal nodig om het thuiswerken te kunnen volhouden, zegt leiderschapscoach Godelieve Meeuwissen. © ANP XTRA

Deze tips uit de topsportwereld helpen je om thuiswerken vol te houden

Om het thuiswerken vol te houden, moeten we volgens leiderschapscoach Godelieve Meeuwissen lessen trekken uit de topsport: genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en ontspannen.

 1. Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoordelijk, zegt expert
  PREMIUM

  Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoor­de­lijk, zegt expert

  Een burn-out kan iedereen overkomen. En toch blijkt uit een nieuwe studie van UGent dat werkgevers niet staan te springen om een ex-patiënt aan te nemen. “Ze kunnen niet tegen stress en zijn weer sneller ziek”, klinkt het. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) ontkracht die vooroordelen, bekijkt de invloed van corona op onze energiebatterij en somt alle feiten over de burn-out op.
 2. Corona heeft werknemers veerkrachtiger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”
  PREMIUM

  Corona heeft werknemers veerkrach­ti­ger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”

  Neen, de coronaperiode was allesbehalve een eitje. Maar ze heeft veel werknemers ook veerkrachtiger gemaakt. “We zijn meer gaan bewegen, gezonder gaan koken en hadden meer aandacht voor onze work-life balance”, zegt welzijnsexpert Ann De Bisschop (52). “Nu moeten we die gezonde gewoontes vasthouden. Voor bedrijfsleiders is het hoog tijd dat ze de werkplek stressvrij en gelukkiger maken."