Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Bjorn Cocquyt (rechts). © Cenury21, Grégoire De Poorter

De strijd om een woning te bemachtigen: wat kan je allemaal doen om als eerste in de rij te staan? Woonexpert geeft advies

Op de immomarkt komt het steeds vaker voor dat kandidaten in de rij staan om hetzelfde huis te kopen. Na amper een dag heeft het dan ook al een nieuwe eigenaar gevonden. Wie ernaast grijpt, blijft ontgoocheld achter en dat gebeurt dikwijls verschillende keren op een rij. Nochtans kan je de kans op koopsucces aanzienlijk vergroten. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft 20 tips die je sneller helpen te handelen en je een voorsprong geven op andere kandidaat-kopers.

13 reacties

 • Andrew Kinder

  1 maand geleden
  Zonder makelaar kopen. Da 's het beste. Rechtstreeks communiceren met de verkoper. Het scheelt de beide partijen een hoop geld. En verder vriendelijk zijn. Het kost niets en opent soms gouden deuren. Of je toekomstige voordeur...
 • Filiep Houthoofdt

  1 maand geleden
  Hou allereerst als verkoper de immokantoren erbuiten.... die scheppen poen (tussen de 3% en 10% op de verkoopprijs!)! Als je huis geen krot is met duizenden euro's aan verbouwingen dan krijg je dat makkelijk verkocht en er is geen moeite met de afhandeling, je notaris staat je bij!
 • Tim Peeters

  1 maand geleden
  En wat met woningen die na een paar maanden of een jaar nog steeds te koop staan!daar kan je gerust enkele tienduizenden euro’s op afbieden.een “woonexepert” van een IMMOkantoor.begint bij sommigen hun euro te vallen.
 • sofie sliggers

  1 maand geleden
  Wacht tot de corona achter de rug is en je zal besparen.
 • Pieter Verhulst

  1 maand geleden
  Maak je kenbaar bij immokantoren. Zeg wat je wil en wat je budget is. En dat ze je tijd niet moeten verkwanselen. Als het budget hoog genoeg is, lopen ze over mekaar heen. Heb je weinig budget zoek dan op privé zonder makelaars. De verkoper spaart dan sowieso tussen 3 en 10 procent uit aan makelaarskosten.
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar