Volledig scherm
PREMIUM
© rv

De grote wasmiddelentest: “Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro’s meer voor een slechter resultaat”

Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar beter het juiste middel gebruiken. Maar wat werkt nu het best: een duur of een goedkoop? En kies je beter voor vloeibaar, poeder of pads? We deden de test met ruim 30 producten van onder meer Ariel, Ecover en Formil en maakten een overzicht van de absolute toppers en verliezers.

27 reacties

 • nicole desseyn

  1 dag geleden
  Ik heb nu witte reus geprobeerd meer dan de heft goedkoper dan de merken en een verbluffend resultaat op witte was moet je echt eens proberen
 • anja byttebier

  1 week geleden
  ik gebruik al heel zijn leven poeder van dash wasdraadfris ruikt heerlijk en doet wat het moet doen propere was.
 • Timmy Schroons

  1 week geleden
  Ik koop mijn wasproducten steeds in België. Tijdens promoties zelfde prijs of goedkoper als in het buitenland en gewoon bij mij achter de hoek. Er zijn maar enkele fabrikanten van wasmiddelen en de basis is gelijkaardig voor allen. Heel grote verschillen zie je daar niet.
 • Roy Proost

  1 week geleden
  Onzin verkopen is geen kunst meer
 • Anne Kastelijns

  1 week geleden
  Wat een larie. Ik probeerde eens goedkopere of huismerken van goedkopere huismerken. Mijn was was bijlange niet zo proper en soms echt nog vlekken, na een wasbeurt met een gekend merk een héél groot verschil! Om nog maar te zwijgen van de stank van goedkope wasproducten.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschuwen voor impulsaankopen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt
  PREMIUM

  “Na enkele dagen al opnieuw in het asiel”: experts waarschu­wen voor impulsaan­ko­pen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt

  Na een eenzamer jaar dan ooit smachten veel mensen naar gezelschap. Een huisdier kan die leegte opvullen. Maar hoe weet je of een huisdier wel bij je past? Waar klop je het best aan voor de aankoop? En wat bedraagt het kostenplaatje? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn, en asieluitbaatster Eline Ghekiere geven advies, maar waarschuwen ook. “De aanschaf van een kat of hond voor tijdelijk gezelschap is geen goed idee.”
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"