Belastingexpert Michel Maus.
Volledig scherm
PREMIUM
Belastingexpert Michel Maus. © Getty Images, Michel Wiegandt

Belastingexpert over nieuw fiscaal voordeel voor mantelzorgers: “Wie ervan wil genieten zal aan heel wat voorwaarden moeten voldoen”

Een van de belastingmaatregelen van de regering-De Croo is een verhoogde fiscale tegemoetkoming voor mantelzorgers of personen die hulp en bijstand verlenen aan hulpbehoevende personen zoals kinderen die een bejaarde ouder bij zich laten inwonen. Maar hoeveel bedraagt dat voordeel precies? En is het sop de fiscale kool waard? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe. “Mantelzorgers kunnen ook in aanmerking komen voor een veel lucratiever fiscaal voordeel dan deze belastingvrije som.”

8 reacties

 • ann vandelannoote

  2 maanden geleden
  Waarom moet je dan aan veeeel voorwaarden voldoen? Je bent mantelzorger of je bent het niet? Toch?
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  Mantelzorgers zijn goedkoper dan zorgcentra en toch maken ze het moeilijker. Belgisch zeker?
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Geen nood beste burger met een klein inkomen. Nu 'overheidssteun' krijgen betekent vanaf volgend jaar op de belastingbrief een (kleine) 'overschrijding' van het 'inkomensplafond'. Als resultaat zul je dan uiteindelijk voor de rest van je leven elk jaar méér belasting moeten betalen en minder voordelen krijgen dan moest je ónder het 'plafond' gebleven zijn. Belgische politiek noemt dat.
 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  het statuut van mantelzorger zou volwaardig moeten zijn : nl.mensen keuze geven of ze buitenshuis willen gaan werken of voor een familielid zorgen. Nu stoppen ze iedereen in de crèche, voor- of naschoolse bewaking of in een bejaardeninstelling met alle gevolgen die de Corona duidelijk maakt. Die instellingen kosten ook geld en zijn voor velen niet de gepaste oplossing.
 • Sylvia van Gastel

  2 maanden geleden
  Ow ow het gewone volk zou eend €1,00 meer kunnen hebben om van te leven . Alsmaar meer belasten enz maar de regeringsmemsen voelen daar toch niets van .
 1. “Als spaarder en belegger word je in de rug geschoten”: wat betekenen de belastinghervormingen van regering-De Croo voor jouw portemonnee?
  PREMIUM

  “Als spaarder en belegger word je in de rug geschoten”: wat betekenen de belasting­her­vor­min­gen van regering-De Croo voor jouw portemon­nee?

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) besteeg 50 dagen geleden het federale regeringszadel en dat ging uiteraard ook gepaard met een aantal belangrijke belastinghervormingen. Maar wat zijn nu de belangrijkste? En welke impact hebben ze op jouw portemonnee? “Er is aandacht voor meer sociale steun, met de coronacrisis als voorname factor, langetermijnspaarders en beleggers moeten het daarentegen met minder doen”, zegt belastingexpert Michel Maus, die vijf belastinghervormingen onder de loep neemt.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

Geld