Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

“1 op de 2 Belgen krijgt ooit artrose”: reumatoloog legt uit wat je kan doen om het te voorkomen

Maar liefst de helft van de Belgen krijgt ooit last van artrose. Wie oud genoeg wordt, zal er zelfs helemaal niet aan kunnen ontsnappen. Toch zijn er verschillende manieren om je risico te verlagen, en die zijn niet eens zo moeilijk. Reumatoloog Jan Lenaerts legt uit hoe en beantwoordt de meest gestelde vragen over het gezondheidsprobleem

4 reacties

 • PLANCKAERT Johan

  24 uur geleden
  lang competitievoetballen is zeer slecht om artrose te krijgen aan knieen en heupen. Heb 25 jaar competitie gedaan en vanaf mn 30 stilaan artrose aan een heup door de vele schokken. Pas aan 37 ontdekt en onmiddellijk gestopt . Daarna enkel nog veel gefietst. 25 jaar later nog steeds geen heupprothese, integendeel heup is verbeterd. Fietsen is perfect om de knie - en heupgewrichten soepel te houden . Lopen is slecht wegens teveel schokken.
 • Katelijne Sedeyn

  2 dagen geleden
  Maar dat hoort nu eenmaal bij het ouder worden en is ook genetisch bepaald.Heel de familie heeft artrose langs beide kanten Niks helpt daartegen Genezen doe je daar niet van hoor
 • WILLEM VAN OVERWAELLE

  2 dagen geleden
  Het is genetisch bepaald,dus als je belast bent is er weinig tegen te doen.Wat je ook doet ,de pijn verslecht en verbetert eens ,alleen pijnstillers maken het leefbaar ( plus de vermelde supplementen!!)
 • Jan Marens

  2 dagen geleden
  1 op 2 krijg nooit artrose dus. Interessant om te weten, ik hoop dat ik ben de goede 50% ben die imuuum is
 1. De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikkertje te geven: “Topfitte mensen komen niet bij ons langs”
  PREMIUM

  De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikker­tje te geven: “Topfitte mensen komen niet bij ons langs”

  Dat Siska Schoeters aan een vitamine-infuus hing, is niemand ontgaan. ‘Voor elk oververmoeid moederke of vaderke: het is echt iets wat je voelt’, schreef ze op haar Instagram-verhaal. Als we Siska moeten geloven, is zo’n infuus een wondermiddel waar iedereen baat bij zou kunnen hebben. Toch kwam er ook heel wat kritiek op de behandeling. “Placebo-effect”, zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie. “Een complementaire aanvulling, maar zeker geen excuus voor een slechte levensstijl”, volgens orthomoleculair therapeut Frederik Braet van Lightfalls Clinic.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug