rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Woonexpert adviseert: “Koop een tweede woning waar het zowel in de zomer als in de winter fijn vertoeven is”

De populairste bestemmingen bij wie op zoek is naar een tweede verblijf in het buitenland zijn Spanje (30,4%), gevolgd door Frankrijk (9,2%), Oostenrijk (8,5%) en Portugal (4,2%). Griekenland en Italië moeten het met iets minder interesse stellen. Uit cijfers van beursorganisator Second Home blijkt verder dat 43% van de eigenaars een optrekje koopt enkel en alleen om er zelf van te genieten, maar 46% combineert het met verhuur en 7% gaat zelfs exclusief voor de verhuur. Onze woonexpert vergelijkt het huidige aanbod in vijf verschillende landen.

  1. Onze woonexpert waarschuwt voor aankoop vers gerestaureerde woning: “Sommige gerenoveerde huizen die er volledig als nieuw uitzien, zijn niet helemaal aangepast aan de normen van vandaag”
    PREMIUM

    Onze woonexpert waarschuwt voor aankoop vers gerestau­reer­de woning: “Sommige gerenoveer­de huizen die er volledig als nieuw uitzien, zijn niet helemaal aangepast aan de normen van vandaag”

    Vorig jaar werden in Vlaanderen bijna 19.000 omgevingsvergunningen uitgereikt voor een verbouwing. Door ons verouderd woningpark zal dat aantal alleen maar toenemen en dus zullen er ook steeds meer gerenoveerde huizen op de immomarkt terechtkomen. Die verdienen tijdens een bezichtiging specifieke aandacht. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt wijst enkele cruciale zaken aan waar je zeker op moet letten.