Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Steeds meer vraag naar nieuwbouwflats: waar moet je allemaal op letten? Onze woonexpert geeft advies en toont aanraders

Vorig jaar werden bijna 25.000 bouwvergunningen afgeleverd voor appartementen. Een flink deel daarvan wordt al verkocht nog voor ze gebouwd of afgewerkt zijn. Maar is dat kopen op plan wel een goed idee? Waar moet je allemaal op letten? Onze woonexpert Björn Cocquyt licht vijf interessante projecten toe en geeft advies zodat je je flat met een gerust gemoed kunt kopen. “Het perfecte plaatje kan onmogelijk voor de volle 100% gerealiseerd worden.”

 1. Een huis vol slimme toestellen? Onze woonexpert testte ze 4 jaar lang: “Sommige zijn nóg nuttiger nu de terugdraaiende teller verdwijnt”
  PREMIUM

  Een huis vol slimme toestellen? Onze woonexpert testte ze 4 jaar lang: “Sommige zijn nóg nuttiger nu de terugdraai­en­de teller verdwijnt”

  Een voordeur die uit het slot gaat als je met je telefoon in de buurt komt of een sensor die meldt dat het huisdier dringend eten moet krijgen ... Met alle slimme apparaten die er bestaan, is het een koud kunstje om van je huis een ‘smart home’ te maken. Maar bevalt dat wel, zo’n digitaal geconnecteerd huis? “Vooral toestellen die comfort toevoegen, blijken nuttig, maar ik verdrink soms ook in de apps”, zegt onze woonexpert Björn Cocquyt, die vier jaar geleden de stap zette. Hij vertelt welke toestellen voor hem een echte meerwaarde hebben en welke eerder een gadget zijn.
 2. Binnenkijken bij de superrijken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België
  PREMIUM

  Binnenkij­ken bij de superrij­ken: een blik achter de gevels van de meest exclusieve panden in België

  Luxevastgoed blijft verkopen als zoete broodjes. Helaas zie je maar zelden hoe de happy few in ons land wonen. Daarom ging onze woonexpert Björn Cocquyt op zoek naar de meest exclusieve huizen die nu op de markt staan. Het resultaat is een unieke blik op de interieurs en domeinen die achter de gevels van luxevastgoed schuilgaan, van een villa met privéstrand aan het meer van Keerbergen tot een architectenwoning van de hand Nachman Kaplansky uit de jaren 30.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht