David Legreve / Grégoire De Poorter
Volledig scherm
PREMIUM
© David Legreve / Grégoire De Poorter

“Neem renovatiespecialist mee en hou 20% extra budget achter de hand”: woonexpert legt uit hoe je verbouwing aanpakt en waarop je geld kan besparen

Vorig jaar leverde Vlaanderen bijna 19.000 vergunningen af voor een doorgedreven renovatie. Dat is het tweede hoogste aantal in 20 jaar. Naar aanleiding van Renovatiedag op 6 juni geeft onze woonexpert Björn Cocquyt renovatie- en budgettips om zo’n verbouwing tot een goed einde te brengen. “Kies niet zomaar een aannemer, maar vraag altijd enkele referenties op. En controleer daarbij zowel de kwaliteit van het werk als de punctualiteit van de aannemer.”

 1. Wie erfgoedwoning koopt kan vaak rekenen op financiële ondersteuning: onze expert toont zijn favorieten per provincie
  PREMIUM

  Wie erfgoedwo­ning koopt kan vaak rekenen op financiële ondersteu­ning: onze expert toont zijn favorieten per provincie

  Als je op zoek bent naar een uniek huis met een geschiedenis kom je gauw uit bij erfgoedwoningen. Dat schrikt kopers soms af, omdat ze denken dat heel wat verplichtingen met zich meebrengt. Maar dat klopt lang niet altijd! “Alles hangt af van het type vastgoed. Bovendien kun je vaak een beroep doen op (financiële) ondersteuning”, vertelt onze woonexpert Björn Cocquyt.
 2. Je woning een groene make-over geven? Bankexperte: “Vanaf dit jaar tot 60.000 euro renteloos lenen”
  PREMIUM

  Je woning een groene make-over geven? Bankexper­te: “Vanaf dit jaar tot 60.000 euro renteloos lenen”

  Tegen 2050 zouden bijna alle woningen in Vlaanderen energiezuinig moeten zijn. Daarvoor moeten echter wel nog veel huizen gerenoveerd worden. Om al die groene verbouwingen te stimuleren, geeft de Vlaamse overheid vanaf dit jaar een renteloze lening aan mensen die een huis kopen en grote renovatiewerken plannen. Maar wat zijn de voorwaarden? En tot welk bedrag kan je renteloos lenen voor een huis of appartement? Onze geldexperte Véronique Goossens helpt je op weg aan de hand van concrete voorbeelden.