Eef en Silvio kochten hun huis vooral vanwege de centrale ligging in Maasmechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eef en Silvio kochten hun huis vooral vanwege de centrale ligging in Maasmechelen. © Eddy Vangroenderbeek

Makelaar waarschuwt bij schatting huis van Silvio (40) en Eef (39): “Verkeerd om te denken dat je renovatiekosten zomaar terugverdient bij verkoop”

Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij de woning van Eef (39) en Silvio (40) in Maasmechelen, samen met Martina Vandenhende van Lumaro Vastgoed. Het koppel investeerde maar liefst 110.000 euro in de renovatie van hun huis. Maar verdienen ze dat geld ook terug bij een eventuele verkoop?

 1. Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezuinige woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafgegaan”
  PREMIUM

  Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezui­ni­ge woonst: “Er is overal een pak denkwerk aan voorafge­gaan”

  Tijdens de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
 2. De nieuwe generatie beleggers: jong, geïnformeerd en tuk op rendement

  De nieuwe generatie beleggers: jong, geïnfor­meerd en tuk op rendement

  Almaar meer jongeren en studenten begeven zich op de beurs. Ze bedanken voor de lage rente van een spaarboekje en jagen een hoger rendement na op de aandelenmarkt. Die beleggingsavonturen pakken velen onder hen uiterst nauwgezet aan. Ze volgen de financiële berichtgeving en zoeken op YouTube en in chatgroepen naar gouden tips. Echte beursfanaten, zoals Brecht Van de Vyvere (20), treden zelfs toe tot een beleggingsclub. Hij vertelt aan Spaargids.be hoe hij beleggen aanpakt.
 1. Stef (27) ruilt luxewoning in voor zelfgebouwd winkelkar-bamboehuisje van 500 euro: “Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn”
  PREMIUM
  Hasselt

  Stef (27) ruilt luxewoning in voor zelfge­bouwd winkelkar-bamboehuis­je van 500 euro: “Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn”

  Een flink huis met ruime slaapkamers, veel lichtinval en vooral veel luxe: het is al eens de droom van velen, maar eentje die Stef Lemmens (27) allesbehalve najaagt. Zo woont de jongeman sinds januari in een klein ‘winkelkar-bamboehuisje’ op de site van de Hasseltse Scheepvaartkaai. “Hoelang ik er zal wonen, durf ik niet te zeggen. Wie weet krijg ik komende zomer weer een bizar idee dat ik graag wil uittesten.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing