Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden (rechts). © Getty Images / rv

Is chloor noodzakelijk? En hoe krijg je de pH-waarde op peil? Expert legt uit hoe je je zwembad zomerklaar maakt en wat dat je kost

Ben jij een van die geluksvogels met een eigen zwembad in de tuin? En kijk je uit naar de eerste, frisse plons in het diepe, als het weer straks stralend en warm wordt? Mooi. Eerst moet je je zwembad klaarmaken voor het nieuwe seizoen, natuurlijk. Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden, helpt je op weg en legt uit met welke kosten je rekening moet houden. “In het water van een zwembad zitten allerlei resten, zelfs als je daar niets van merkt.”

10 reacties

 • David Goossens

  1 maand geleden
  Gezond kan je zo'n chloorpoel niet noemen. Ben eens bij m'n buren gaan zwemmen, 's avonds knalrode geïrriteerde ogen. Geef mij dan maar een zwemvijver, geen gedoe met chloor, is rustgevend dan zo'n fluoblauw gedrocht en daar heeft de natuur ook nog iets aan.
 • jef wouters

  1 maand geleden
  ik dacht dat er een gebrek was aan water
 • Theo Van Hoof

  1 maand geleden
  Iedereen met een zwembad laten voldoen aan de Vlarem II normen.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Een bedrijfsleider zijn producten laten promoten onder het mom van 'expert'.
 • Kurt Missotten

  1 maand geleden
  Raad en advies van iemand die financiële belangen heeft is natuurlijk altijd objectief. Plaats gewoon een zout electrolyze toestel en doe zwembadzout in je water. Geen omkijken naar. Het toestel kost wat geld maar het verdient zich terug doordat je de chemische brol niet in het water moet doen. ‘S avonds 2 uurtjes laten werken en het zwembad is ontsmet.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek