Huizen om op te bieden.
Volledig scherm
PREMIUM
Huizen om op te bieden. © rv

Instapklare, goed gelegen huizen ontzettend populair volgens onze woonexpert: deze pareltjes worden verkocht via een biedsysteem

Een huis wordt nog maar zelden per opbod verkocht via de klassieke openbare verkoop in een achterzaaltje van het dorpscafé. Meer dan ooit verandert vastgoed van eigenaar via een (online) biedsysteem, met een richt- of vanafprijs. Dat is vooral het geval met gegeerde, instapklare huizen die op die manier nog duurder worden. Onze woonexpert Björn Cocquyt toont zijn favorieten met startprijzen tussen de 219.000 en 1.200.000 euro. 

 1. Brecht (35) en Evelyn (30) bouwden hun huis voor 280.000 euro en hadden nooit verwacht zoveel te kunnen vragen bij verkoop: "Ons werk wordt dubbel en dik beloond"
  PREMIUM

  Brecht (35) en Evelyn (30) bouwden hun huis voor 280.000 euro en hadden nooit verwacht zoveel te kunnen vragen bij verkoop: "Ons werk wordt dubbel en dik beloond"

  Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij samen met Joris Vermeyen van Century 21 Confident een recente, moderne rijwoning in Bierbeek. De eigenaars bouwden die bijna volledig zelf en deden dat met kennis van zaken. Dat legt hen nu geen windeieren: “Zulke afwerking zie je niet zo dikwijls opduiken in een klassieke sleutel-op-de-deur.”
 2. De Verhulstjes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro
  PREMIUM

  De Verhulst­jes achterna in de Provence? Onze woonexpert toont tien huizen van 159.000 euro tot 85 miljoen euro

  Eerder deze week konden we binnenkijken in de exclusieve villa van de familie Verhulst in Saint-Tropez. Zij realiseerden de droom die vele Vlamingen koesteren om een tweede verblijf te kopen in de Provence, de meest geliefde regio in la douce France. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er op zoek naar tien aanraders, voor zij die het met minder geld moeten stellen dan de Verhulstjes, maar ook voor degenen die er (nog) warmer bijzitten.