Benoit, Deborah (beiden 41) en de kinderen Emilia (3), Baptiste (8) en Juliette (10). In hun woning zitten overal persoonlijke objecten verweven.
Volledig scherm
PREMIUM
Benoit, Deborah (beiden 41) en de kinderen Emilia (3), Baptiste (8) en Juliette (10). In hun woning zitten overal persoonlijke objecten verweven. © Eddy Vangroenderbeek

Benoit en Deborah toverden samen met haar vader een wagenmakerij om tot prachtige gezinswoning: “Eerst wilden we zelfs niet gaan kijken”

BinnenkijkerOnze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. De 41-jarige Benoit en Deborah, het koppel achter Lingerie Outlet en het eigen label Juliette, verbouwden in West-Vlaanderen een oude wagenmakerij uit 1884. Dat deden ze met de hulp van haar vader, een modernistische architect. Toch hadden ze hier bijna niet gewoond. “We wilden het helemaal niet bezichtigen, maar deden het omdat een vriendin maar bleef aandringen.” Gelukkig maar, want het resultaat is een kleurrijke gezinswoning met een duidelijke familiestempel. 

 1. Eneco wil gaskraan dichtdraaien: hoeveel meer of minder zal je betalen?
  Energie

  Eneco wil gaskraan dichtdraai­en: hoeveel meer of minder zal je betalen?

  Energiebedrijf Eneco wil tegen 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom plannen ze hun gascentrales te sluiten, geen cv-ketels meer te verkopen en hernieuwbare energie te stimuleren. Daarin ziet het energiebedrijf ook een belangrijke rol voor de overheid. De heffingen en belastingen op de stroomfactuur wegen volgens hen te hard door, terwijl we in vergelijking met onze buurlanden net weinig lasten betalen voor ons aardgasverbruik. Mijnenergie.be zocht uit wat er verandert als we meer bijkomende kosten zouden betalen voor aardgas dan voor elektriciteit.
 2. In deze prachtige herenwoning van Filip (55) en Riad (43) voel je je op wereldreis: “Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk je land vertoeft”
  PREMIUM
  Binnenkijker

  In deze prachtige herenwo­ning van Filip (55) en Riad (43) voel je je op wereldreis: “Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk je land vertoeft”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. De Antwerpse herenwoning van Filip (55) en Riad (43) imponeert niet alleen qua afmeting - bijna 1.300 m² - maar is ook indrukwekkend en gedetailleerd ingericht met een mix van stukken uit de hele wereld. “We wilden het gevoel meegeven dat je op wereldreis bent zonder het vliegtuig te hoeven nemen.” En dat is ook exact wat je ervaart zodra je de woning betreedt. Oordeel vooral zelf!