Woonexpert Björn Cocquyt (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Björn Cocquyt (rechts). © rv, Grégoire De Poorter

Belgen massaal op huizenjacht in Spanje: onze woonexpert geeft cruciale tips en toont wat je krijgt voor je geld

De Spaanse costa’s zijn dezer dagen opnieuw Costa Belgica. Nu het reisverbod geschrapt is, wil een massa Belgen snel de droom van een tweede verblijf onder de zon verwezenlijken. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit waar je allemaal moet op letten als je koopplannen hebt en selecteert tien aanraders uit het enorme aanbod van bestaand en nieuw vastgoed, van 195.000 euro tot 3.500.000 euro. “In Spanje kan iedereen zich makelaar noemen.”

16 reacties

 • Marcel Van Overloop

  1 week geleden
  De huizen zijn niet geisoleerd, geen cv. Het kraantjeswater is meestal niet drinkbaar (door pesticiden) De administratieve molen is een kruisweg, niets gaat automatisch, computers zijn niet verbonden in een netwerk. Alles draait vierkant, geregeld geen stroom, mobile internet max 6 Mbit en ook geregeld uit. Post is gokken wanneer het aankomt als het al aankomt. Voor elk formulier of inschrijving moet je op een andere dienst zijn, soms 20 km van elkaar gelegen. Er wordt alleen spaans gesproken !
 • Michel Wielfaert

  1 week geleden
  Ik woon zelf reeds enkele jaren in Spanje (Alicante) en ik vraag mij af waar ze dat halen ? Het is hier helemaal niet Costa Belgica voor het moment. Er zijn weinig of geen toeristen en als ze er zijn , zijn het vooral Fransen. Op wat baseren jullie (reporters) zich ? Zeker niet op het aantal vliegtuigen van Belgie. (4 per dag sinds een week i.p.v. 15) en landen in Alicante moet de regio Costa Blanca vullen. Vraag het eerder aan mensen die hier wonen !
 • Johnny chanet

  1 week geleden
  Een zaak staat vast als een paal boven water : onder een plat dak, zelfs met airco slapen is in de zomer een marteling. Die witte gebouwen die men tegenwoordig plaatst zijn na 4.5 jaar aan herschildering toe. Huurinkomsten zijn belastbaar en huurders brengen regelmatig schade aan. Kopen om te verhuren is een slechte zaak.
 • Bernard Dieryck

  2 weken geleden
  Antonia De Smet : U moet hier prive verzekerd zijn en niet naar clinica publico!
 • danny renard

  2 weken geleden
  Heb dat 12 jaar geleden al gedaan op tenerife,dat is nu ook het resultaat dat wij hier al bijna een jaar vertoeven dankzij de lockdown, veel goedkoper en altijd goed weer.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing